Novi budžet važan za pregovore sa MMF

Izvor: GdeInvestirati.com, 02.Nov.2014, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi budžet važan za pregovore sa MMF

SUBOTICA - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Subotici da bi i nominalno nižim rashodima u republičkom budžetu za iduću godinu bio dramatično smanjen fiskalni deficit naše zemlje, napominjući da je novi budžet veoma važan kada je reč o pregovorima sa MMF-om.

"Ja sam tražio od svih ministarstava da nam i nominalno daju rashode na nižem nivou, nego što je to bio slučaj >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << za ovu godinu", rekao je on novinarima naglasivši da bi time bio "dramatično spušten fiskalni deficit".

Napominjući da je još nemoguće to da se naša zemlja ne zadužuje još dve do tri godine, odnosno da se u tom periodu ne podiže naš javni dug, Vučić je istakao da bi ta kriva polako mogla da počne da opada krajem 2016. i početkom 2017. godine.

Tad se očekuje da polako "počnemo da se okrećemo u drugom smeru, odnosno da dramatično povećavamo bruto domaći proizvod i drastično smanjujemo javni dug", rekao je Vučić.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Povezane vesti

Vučić: Ispravljamo zločine koji su počinjeni Srbiji!

Izvor: Telegraf.rs, 03.Nov.2014, 10:58

- Mogli smo i mi da pričamo da je sve divno, i da ništa ne radimo narednih godinu ili dve, kao što su radili naši prethodnici. Ali, da ništa nismo promenili, stigli bismo do bankrotstva početkom 2017. ili krajem 2016. godine - napisao je predsednik Vlade Srbije..Predsednik Vlade Srbije i lider...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.