Nišlije i Subotičani protestovali protiv diktature

Izvor: Blic, 19.Apr.2017, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišlije i Subotičani protestovali "protiv diktature"

Stotinak Nišlija protestovalo je večeras protiv diktatre u centru Niša uprkos lošem vremenu i kiši. Protestanti su sa Trga Kralja Milana došli do stotinak metara udaljene Gradske kuće gde su ponovili svoje zahteve.

- Kažu da vode odgovornu socijalnu politiku, a stranim investitorima daju 9.000 evra po radnom mestu da bi radniku dali minimalac. Ako nećemo da radimo za 200 evra proglašavaju nas neradnicima. Hoćemo jednaku zdravstvenu zaštitu za sve, rekla je jedna protestantkinja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Ona je naglasila da su protesti maraton koji moraju da istrče da ga ne bi trčala njihova deca. Protest je trajao kratko, petnaestak minuta, a novi je zakazan za sutra u 18 časova.

Protest Subotičana „protiv diktature“

Grupa Subotičana, koja učestvuje u protestima „protiv diktature“ i večeras se okupila u centru grada.

Nezadovoljni građani su duvali u pištaljke i puštali su muziku, a zatim je jedan od demonstranata poručio sugrađanima da ukoliko imaju šta da kažu izađu sa njima na ulicu, a ne samo da komentarišu na društvenim mrežama.

- Članovi subotičke „Fejsbuk“ grupe „Protest protiv diktature“ su previše glasni i pametuju, ali jedna od glavnih inicijatorki ovih okupljanja nije tu sa nama. Ima nas više od 30, istrajni smo i shvatamo zašto protestujemo, a očigledno da je pojedincima to bilo samo novo učlanjenje u novu grupu. Ako imaju šta da kažu neka izađu napolje, jer ne priznajem komentare na „Fejsu“ – poručio je mladi Subotičanin.

Na protestu je rečeno da je do sada najbolja poruka iz Subotice poslata kada su demonstranti mazali mast na hleb. Dr Nadi Macuri su zamerili na izjavama uz tvrdnju da ni u jednom gradu gde u protestima učestvuje veliki broj ljudi, Beogradu, Novom Sadu i Nišu, lekarske ekipe nisu bile onemogućene da prođu vozilima, niti su druge javne službe imale problema zbog njih.

- Nećemo sendviče, nećemo sendviče! – uzvikivali su građani i još jednom pozvali sugrađane da im se i sutra pridruže u isto vreme na istom mestu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.