Nikolić pomilovao Šaša

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2012, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić pomilovao Šaša

BEOGRAD, SUBOTICA -

Odlukom predsednika Srbije Tomislava Nikolića, pomilovan je novinar Laslo Šaš, koji će u 14 sati, kako se navodi u saopštenju Udruženja novinara Srbije (UNS), biti pušten iz Okružnog zatvora u Subotici.

UNS pozdravlja odluku predsednika Republike i zahvaljuje svima "koji su pomogli da kolega Laslo Šaš bude na slobodi".

UNS smatra da je ovim činom sloboda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << informisanja odnela veliku pobedu nad pogrešnim tumačenjem zakona i evropskih standarda u našem pravosuđu.

Istovremeno, iz kabineta predsednika Republike poručuju da je "Nikolić prethodno primio mišljenje nadležnog suda, kao i Ministarstva pravde Republike Srbije".

Poštujući pravnu proceduru, navodi se dalje u saopštenju, predsednik Republike Srbije je predlog o pomilovanju Šaša potpisao u uverenju da je "pravo na slobodu mišljenja jedno od osnovnih civilizacijskih tekovina i da je stoga neprimereno da novinar služi kaznu zatvora od 150 dana samo zato što je izneo svoje mišljenje, što je takođe protivno svim evropskim standardima i međunarodnim konvencijama".
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.