Nemci grade fabriku u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2011, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci grade fabriku u Subotici

SUBOTICA -

Nemačka kompanija Kontiteh Fluid i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Srbije potpisali su danas u Subotici ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za izgradnju nove fabrike u industrijskoj zoni "Mali Bajmok" u tom gradu na severu Vojvodine.

Ugovor su potpisali ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i Markus Murk, potpredsednik nemačke kompanije.

Bespovratna sredstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kontiteh Fluidu dodeljena su preko programa Ministarstva za podsticaj investitora koji sprovodi SIEPA, a reč je o iznosu od milion evra, odnosno 4.000 evra po novom radnom mestu.

Nemačka kompanija Kontiteh Fluid zaposliće 250 radnika, a u investicioni projekat će uložiti oko 10 miliona evra. U industrijskoj zoni biće izgrađena hala od 6.000 kvadratnih metara, a lokalna samouprava je investitoru dodelila parcelu od 42.800 kvadratnih metara.

Potpredsednik nemačke kompanije Merkus Murk je rekao da će u veoma kratkom roku početi izgradnja fabrike i da očekuje da će proizvodna hala biti završena do sredine naredne godine.

"Delovi koje ćemo proizvoditi u Subotici namenjeni su glavnim igračima u auto-industriji", rekao je Murk i istakao da će posebnu pažnju posvetiti obuci radnika.

Subotica je prepoznala sve prednosti novog zakona i omogućila stranim investitorima da dođu do besplatnog zemljišta, kazao je ministar ekonomije Nebojša Ćirić.

"Ubrzan je proces izdavanja dozvola, a lokalna samouprava je na usluzi investitorima u procesu realizacije projekta. To je ovaj grad dovelo liderske pozicije u privlačenju stranih investicija", rekao je Ćirić.

Nova fabrika u Subotici proizvodiće sisteme za sprovođenje tečnosti koje se primenjuju u auto-industriji, turbo punjače, rashladne tečnosti i tečnosti za linije podmazivanja.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i srpski ministar životne sredine Oliver Dulić i lider Ujedinjenih regiona Mlađan Dinkić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kontiteh fluid gradi fabriku u Subotici

Izvor: Beta, 02.Dec.2011

SUBOTICA, 2. decembar 2011. (Beta) - Nemačka kompanija Kontiteh Fluid i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Srbije potpisali su u petak u Subotici ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za izgradnju nove fabrike u industrijskoj zoni "Mali Bajmok" u tom gradu na severu Vojvodine...Ugovor...

Nastavak na Beta...

Kontiteh Fluidu milon evra za firmu

Izvor: B92, 02.Dec.2011

Nemačka kompanija Kontiteh Fluid i Ministarstvo ekonomije potpisali su ugovor o dodeli milon evra za izgradnju nove fabrike, u industrijskoj zoni "Mali Bajmok"...Nemačka kompanija Kontiteh Fluid zaposliće 250 radnika, a u investicioni projekat će uložiti oko 10 miliona evra. U industrijskoj zoni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.