Neće biti šećernog rata između Hrvatske i Srbije

Izvor: Glas javnosti, 13.Okt.2012, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neće biti šećernog rata između Hrvatske i Srbije

SUBOTICA - Pomoćnik ministra poljoprivrede Hrvatske Vesna Gantner demantovala je medijske napise o početku "rata šećera" Srbije i Hrvatske, zbog zabrane izvoza šećerne repe iz Srbije i prenela da Vlada Hrvatske razume razloge zašto se srpska vlada odlučila na takav korak.

Hrvatska vlada nije sklona takvom razvoju situacije, jer dve zemlje treba da neguju dobrosusedske odnose, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << istakla je Gantnerova.

"Razumemo kakva je situacija, jer je situacija slična i kod nas", rekla je pomoćnica hrvatskog ministra poljoprivrede, povodom Uredbe Vlade Srbije da zabrani izvoz soje, suncokreta i šećerne repe ovogodišnjeg roda.

Uredba Vlade Srbije o zabrani izvoza najviše je pogodila dve šećerane u Hrvatskoj koje imaju ugovorene i dobrim delom već uplaćene zasejane površine pod šećernom repom u Srbiji, objasnila je Gartnerova.

Ona je napomenula da je hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede pregovaralo sa resornim ministarstvom u Srbiji da se ta ugovorena količina repe izuzme iz Uredbe o zabrani izvoza, ali je nakon konsultacija utvrđeno da izuzetaka od Uredbe ne može biti.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.