Ne žele konzulat u S. Karlovcima

Izvor: B92, 27.Jul.2014, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne žele konzulat u S. Karlovcima

Novi Sad/Podgorica -- Udruženja Crnogoraca u Vojvodini protestvovala su danas zbog odluke Vlade u Podgorici da otvori konzulat u Sremskim Karlovcima.

Oni su pozvali Vladu Crne Gore da promeni takvu odluku, smatrajući da ona nije u interesu desetina hiljada Crnogoraca koji žive u Vojvodini.

U zajedničkom saopštenju koje potpisuju udruženja Crnogoraca iz Vrbasa, Kule, Novog Sada, Beograda, Zmajeva, Crvenke, Subotice i Lovćenca, navodi se da u Sremskim Karlovcima živi "samo" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 41 pripadnik crnogorske zajednice.

Udruženja navode da su od Vlade Crne Gore zvanično tražili otvaranje konzulata u Vrbasu, gde zajedno sa susednim opštinama, Kulom i Malim Iđošom, živi 13,6 hiljada pripadnika crnogorske nacionlne zajednice, što je 62 procenta ukupnog broja Crnogoraca u Vojvodini.

Uz stav da je nacionlana zajednica "razočarana", Vlada u Podgorici se poziva da promenom odluke "pokaže brigu o desetinama hiljada potomaka Crnogoraca, a ne o ličnom komoditetu budućih diplomata".

Vlada je u četvrtak odlučila da novi konzulat u Srbiji bude u Sremskim Karlovcima, u zgradi Magistrata u tom vojvođanskom gradu.

Prostorije za potrebe konzulata su ustupljene besplatno.

Konzulat u Sremskim Karlovcima biće drugi konzulat Crne Gore u Srbiji, pored konzularnog ođeljenja koje radi pri ambasadi u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Crnogorci neće konzulat u Sremskim Karlovcima

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jul.2014

Udruženja Crnogoraca u Vojvodini protestvovala su u nedelju zbog odluke Vlade u Podgorici da otvori konzulat u Sremskim Karlovcima i pozvali je da promeni takvu odluku, smatrajući da ona nije u interesu desetina hiljada Crnogoraca koji žive u Vojvodini. ..Foto: Ilustracija..U zajedničkom saopštenju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.