Nastavlja se rehabilitacija saobraćajnica u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2020, 01:08

Nastavlja se rehabilitacija saobraćajnica u Subotici

Trenutno je u toku nanošenje novog asfaltnog sloja na oko 7.000 kvadratnih metara saobraćajnica u najužem centru grada. Posao se finansira iz gradskog budžeta.

Rehabilitacija saobraćajnica na Trgu Jakaba i Komora, Trgu Sinagoge, odnosno u ulicama Ištvana Sečenjija i Petefi Šandora, predstavlja poseban izazov za izvođača radova, kompaniju Vojput.

U tom delu Subotice, inače najužem centru grada, živi značajan broj Subotičana, i svima njima trebalo je obezbediti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nesmetan pristup njihovih kućama i stanovima.

Nije jednostavno izmestiti ovaj saobraćaj iz centra grada, ali evo, uspevamo i privešćemo to kraju do sredine iduće nedelje.

Radovi na asfaltiranju oko 7.000 kvadratnih metara saobraćajnica finansiraju se iz Gradskog budžeta, u iznosu od 17 miliona dinara. U tom delu Subotice nalazi se poznata Sinagoga i veoma popularna Mlečna pijaca.

"Naša Sinagoga je naravno i simbol grada, a takođe predstavlja i značajnu turističku destinaciju. Samo prošle godine, negde oko 20.000 posetilaca je imala Sinagoga. sa druge strane imamo Mlečnu pijacu i subotičku Gimnaziju, koju pohađa negde oko 870 učenika, tako da je bilo neophodno da sve ovo završimo. Nakon asfaltiranja uradićemo horizontalnu signalizaciju. Ono ostrvo kod Gimnazije, gde je do sada bilo 22 parking mesta, obezbedićemo sada 34 parking mesta", rekao je Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Nakon ovog posla, sledi rehabilitacija trotoara i biciklističke staze u Štrosmajerovoj ulici, neposredno pored subotičke Gradske kuće, kao i obnova biciklističke staze od naselja Aleksandrovo do bolnice, u dužini od 1,3 kilometra.


Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.