Nasmeši se Subotici protiv rušenja 1.065 kuća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2012, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nasmeši se Subotici" protiv rušenja 1.065 kuća

SUBOTICA -

Neformalna grupa građana "Nasmeši se Subotici" delila je tokom vikenda obaveštenja građanima u kojima ih je upozorila o nameri gradskih vlasti da, prema regulacionom planu, poruše ukupno 1.065 kuća u tom gradu na severu Vojvodine.

Ova grupa građana delila je vlasnicima tih kuća obaveštenja, dizajnirana kao smrtovnice, s ciljem da skrenu pažnju da je njihova kuća predviđena za rušenje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Građani okupljeni u grupi "Nasmeši se Subotici" ocenili su da će se menjanjem regulacionih linija velikog broja ulica prouzrokovati "haotično stanje", kao i "razbijanje urbane gradske strukture" grada.

Prema nacrtu Plana generalne regulacije za zonu gradskog centra i užeg gradskog jezgra u Subotici, predviđeno je rušenje 1.065 kuća i 415 pomoćnih objekata i izgradnja višespratnica umesto njih.

"Zahtevamo da se obustavi postupak izrade i usvajanje ovog plana i da se pristupi izradi Plana generalne regulacije, koji će biti u skladu s ranije usvojenim planskim dokumentima, a posebno u skladu s današnjim potrebama građana Subotice", saopštila je ova grupa građana.

Oni su pozvali vlasnike kuća koje su predviđene za rušenje da sutra u Gradskoj kući u Subotici učestvuju u javnoj raspravi, kao i da podnesu primedbe ako se ne slažu sa planom.

Grupa građana "Nasmeši se Subotici" poslala je otvoreno pismo odbornicima u Skupštini grada Subotice i državnim institucijama, u kojem je navela da vlast mora da bude u službi građana, a ne "u službi građevinske mafije, raznih pojedinaca i tajkuna".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Subotica: Grupa građana protiv rušenja 1.065 kuća

Izvor: YU-Build.rs, 15.Okt.2012

Neformalna grupa građana "Nasmeši se Subotici" delila je tokom vikenda obaveštenja građanima u kojima ih je upozorila o nameri gradskih vlasti da, prema regulacionom planu, poruše ukupno 1.065 kuća u tom gradu na severu Vojvodine.

Nastavak na YU-Build.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.