Narodno pozorište u Subotici naredne godine u punom sjaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2019, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodno pozorište u Subotici naredne godine u punom sjaju

Izgradnji Narodnog pozorišta u Subotici nazire se kraj – lokalna samouprava raspisala je tender za VIII - dva fazu radova na objektu.

Radovi podrazumevaju završetak postavljanja unutrašnjih instalacija među kojima su grejanje, hlađenje i protiv-požarni sistemi, zatim nabavka liftova, i ono što je za glumce najvažnije - scenska tehnika i druga oprema za potrebe samog pozorišta u velikoj sali.

Rok za podnošenje ponuda je 17. decembar ove godine. Ukoliko ova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << javna nabavka uspe, nakon što radovi budu izvedeni, sledeće godine se očekuje još jedna javna nabavka za neophodne radove kako bi zgrada konačno bila stavljena u funkciju.

Ove godine za gradnju pozorišta iz republičkog budžeta opredeljeno je 330 miliona dinara, dok je predlogom sledeću godinu ta cifra još i veća - četiri stotine miliona dinara.

"Uključujući ovih četiristo miliona dinara, u ovom mandatu je iz republičkog budžeta za rekonstrukciju narodnog pozorišta opredeljeno 8,9 miliona evra", rekao je nedavno za RTV narodni poslanik iz Subotice Balint Pastor.

Projekat adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje Narodnog pozorišta u Subotici traje više od deset godina.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.