Narodna stranka: Ista firma u Subotici i drugim gradovima postavlja video-nadzor

Izvor: Beta, 03.Apr.2023, 17:05

Narodna stranka: Ista firma u Subotici i drugim gradovima postavlja video-nadzor

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke (NS) u Subotici, Bane Maksimović, pitao je danas gradsku vlast zaštoo je i u Subotici, kao i u mnogim drugim gradovima Srbije, postavljanje video-nadzora dobila firma "Makina Sekjuriti (Macchina Security)" iz Beograda.Podsetio je da će do sredine godine u Subotici biti postavljeno 70 kamera, da to košta 2,3 miliona evra i finansira se iz gradskog budžeta."To je zaista velika cifra. Zanima nas koliko košta ta oprema i kako je moguće da firma sa sumnjivim kredibilitetom dobija posao postavljanja video-nadzora širom Srbije", pitao je Maksimović na konferenciji za novinare.Naveo je da je vlast rekla da se ovaj posao radi isključivo zbog povećanja bezbednosti građana, ali "ako je bezbednost građana u saobraćaju tako bitna, zbog čega se onda ne ulaže dodatno u popravku puteve koji su puni rupa, pa da tek onda govorimo o video nadzoru?".Maksimović je pozvao lokalnu vlast da zaštiti lične podatke građana od mogućih zloupotreba koje mogu da se dogode tokom snimanja učesnika u saobraćaju, jer je reč o, kako je rekao, ličnim podacima.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Narodna stranka u Čačku podnela zahtev za smenu predsednice Nadzornog odbora JKP za grejanje

Izvor: Beta, 04.Apr.2023, 15:18

Potpredsednica Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Violeta Marković izjavila je danas da je ta stranka podnela zahtev za smenu predsednice Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća za grejanje u tom gradu I.A. koja je doktor filoloških nauka, ali ne ispunjava uslove za tu funkciju.Marković...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.