Izvor: Blic, 08.Jun.2016, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS I NDNV: Nova programska direktorka RTV u sukobu interesa

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštili su danas da je novi vršilac dužnosti programskog direktora Radio-televizije Vojvodine Slavica Subotić Braun u sukobu interesa.

Udruženja se pozivaju na Zakon o agenciji za borbu protiv korupcije, po kom bi njeno mesto trebalo smatrati javnom funkcijom.

Pored toga, ona je istovremeno i članica Programskog saveta RTV, što je prema mišljenju udruženja, protivno Zakonu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o javnim medijskim servisima, koji propisuju da članovi programskog saveta RTS i RTV ne smeju da obavljaju drugu javnu funkciju.

NUNS i NDNV su uputili zahtev Agenciji za borbu protiv korupcije da se izjasni o eventualnom sukobu interesa u slučaju Slavice Subotić Braun, a da ako se utvrdi agencija preduzme mere odgovarajuće mere protiv nje i rukovodstva RTV.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.