NOVO POZORIŠTE U SUBOTICI MNOGO SKUPO

Izvor: Kurir, 19.Avg.2010, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVO POZORIŠTE U SUBOTICI MNOGO SKUPO

Probijeni svi rokovi završetka izgradnje novog pozorišta u Subotici, u zgradu od šest spratova mora da se uloži ukupno 20 miliona evra

SUBOTICA - Uh, što je skupo!

Završetak izgradnje subotičkog Narodnog pozorišta kasni tačno godinu dana. Ovo je potvrdio i Jožef Kasa, predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta.

- Od ugovorenih radova u vrednosti od 200 miliona dinara, do sada su izvedeni radovi u vrednosti od 157 miliona, a od tih 157 >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << miliona izvođačima nije isplaćeno čak 24 miliona dinara - izjavio je Kasa, dodavši da kašnjenje u plaćanju znatno usporava radove na zgradi u samom centru Subotice.

Istovremeno, direktor Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodina Momčilo Milović najavio je skoru isplatu 17 miliona dinara, dok će ostatak, kako je najavio, građevinarima biti isplaćen za dve nedelje. Najavljeno je i da će pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja obezbediti još 100 miliona dinara za planirani nastavak radova, koliko nedostaje za završetak druge faze radova.

Subotičani su uglavnom nezadovoljni megalomanskim projektom, arhitektonskim džinom neprikladnih dimenzija, koji niče na mestu nekadašnje lepe i skromne, ali dotrajale zgrade.

Gradnja „džina", koji već sada ima šest spratova, koštaće najmanje 20 miliona evra. Gradnju finansira republika zajedno s pokrajinskim i gradskim vlastima, a protiv ovogf projekta bilo je čak 24.000 Subotičana, koji su potpisali peticiju. Nezadovoljni građani smatraju da novo pozorište nadilazi potrebe grada od sto hiljada stanovnika.

(B. Ž.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.