NAJVEĆE ZVANJE ZA PREDSEDNIKA SRBIJE! Vučić proglašen za počasnog građanina Subotice

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2023, 11:39

NAJVEĆE ZVANJE ZA PREDSEDNIKA SRBIJE! Vučić proglašen za počasnog građanina Subotice

Diploma i plaketa Počasnog građanina se uručuju na Dan grada, 1. septembra, na svečanoj sednici Skupštine grada Subotice.

Skupština grada Subotice, na današnjem zasedanju, dodelila je zvanje počasnog građanina Subotice predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Na predlog gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, za dodelu najvišeg gradskog zvanja predsedniku Srbije glasalo je 49 odbornika od 53 prisutnih.

U diskusiji, predstavnici vladajuće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koalicije, odbornici SNS-a i Saveza vojvođanskih Mađara, isticali su značajan doprinos Aleksandra Vučića miru i stabilnosti, ekonomskom razvoju, velikim infrastrukturnim investicijama u Subotici i odličnim srpsko-mađarskim odnosima.

Predstavnici opozicije, Pokreta za građansku Suboticu, LSV i Nove DSS navodili da predsednik Srbije nije Subotičanin i da nije zaslužio najveće priznanje grada.

Zvanje Počasni građanin Subotice dodeljuje se za istaknuto i trajno životno delo u oblasti nauke, privrede, umetnosti i obrazovanja i vaspitanja, kao i za rezultate postignute u javnom životu i razvoju kulturnog stvaralaštva fizičkim licima, koja su svojim delima i činjenjima doprinela podizanju ugleda grada Subotice u zemlji i inostranstvu, navodi se u obrazloženju skupštinske odluke.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.