Izvor: Radio 021, 18.Jun.2020, 15:13

Mirović za 021: Pokrajina ne može da smeni direktorku Centra za socijalni rad u Subotici po nalogu ministra

Pokrajinska vlada i njen sekretarijat za socijalnu politiku ne mogu da iniciraju, niti da smene direktorku Centra za socijalni rad u Subotici zbog propusta u slučaju oduzimanja deteta bračnom paru Savić jer Pokrajina te nadležnosti nema, kaže za 021 predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Na pitanje 021 da li je sekretarijat do danas postupio po nedavno izdatoj naredbi ministra za rad Zorana Đorđevića o smeni rukovoditeljke ove ustanove, Mirović kaže da se ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << uputio pogrešnoj instituciji.

"Direktora Centra za socijalni rad u Subotici može da smeni njegov osnivač, a to je Grad Subotica. Prema tome, pretpostavljam da je ministar tu u načinu komuniciranja pogrešio jer je nalog trebalo da ode prema lokalnoj samoupravi", kaže Mirović za 021.

Kako dodaje povodom slučaja oduzimanja deteta koje su Savići usvojili pre oko osam meseci, Mirović navodi da je Pokrajina reagovala i pre ministrovog naloga.

"Imajući u vidu greške odgovornih u centru, dali smo pisani zahtev da se utvrdi odgovornost, ispita slučaj i eventualno razreši direktor nekoliko dana pre zahteva ministra. Istraga je u toku i nadamo se najpovoljnijem ishodu, a u interesu deteta", kaže Mirović.

Kako je vidljivo iz službenog lista Grada Subotice i nedavnih odluka čelnika ovog grada, direktorka Centra za socijalni rad u Subotici Miroslava Bagavac još uvek nije smenjena.

Više o maloj Lenki, trogodišnjoj devojčici koja je oduzeta od usvojitelja nakon uočene proceduralne greške Centra za socijalni rad, čitajte OVDE.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.