Mihajlovićeva: Skratiti čekanje na granici sa Mađarskom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2019, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva: Skratiti čekanje na granici sa Mađarskom

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, razgovarala je danas, u okviru zajedničke sednice vlada Srbije i Mađarske u Subotici, sa mađarskim ministrom za inovacije i tehnologiju Laslom Palkovičem, o zajedničkim projektima dve zemlje u oblasti saobraćaja i infrastrukture.

Mihajlovićeva i Palkovič razgovarali su o realizaciji projekta modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd-Budimpešta, za šta će Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uskoro potpisati finansijski ugovor za poslednju deonicu na teritoriji Srbije, Novi Sad-Subotica, a Mađarska ugovor za izvođenje radova.

"To je za Srbiju prioritetan projekat i očekujemo da kompletna brza pruga na teritoriji Srbije bude završena u naredne tri do tri i po godine", rekla je potpredsednica Vlade.

Mihajlovićeva i Palkovič razgovarali su i o uklanjanju nefizičkih barijera između dve zemlje, kroz proširenje graničnog prelaza Horgoš i efikasnije procedure na drumskom i železničkom graničnom prelazu između dve zemlje.

"Mađarska je članica Evropske unije i mora da ispuni određene standarde, ali mi moramo da učinimo sve da pojednostavimo procedure. Jedna od tačaka koja će se nalaziti i u sporazumu dve vlade, koji će potpisati premijerka, jeste upravo uklanjanje nefizičkih barijera, jer je to važno zbog konkurentnosti Srbije i regiona", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da je na sastanku razgovarano i o realizaciji memoranduma koji će biti potpisani na zajedničkoj sednici vlada, o nadogradnji pruge između Subotice i Segedina i unapređenju rada brodske prevodnice na Tisi.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović sa mađarskim ministrom o rekonstrukciji pruge Beograd-Budimpešta

Izvor: Danas, 15.Apr.2019

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas, u okviru zajedničke sednice vlada Srbije i Mađarske koja se održava u Subotici, sa mađarskim ministrom za inovacije i tehnologiju Laslom Palkovičem o rekonstrukciji pruge Beograd-Budimpešta, saopšteno...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.