Mid Europa kupuje Imlek, Bambi, Knjaz Miloš...

Izvor: Studio B, 02.Feb.2015, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mid Europa kupuje Imlek, Bambi, Knjaz Miloš...

Mid Europa Partners, najveći investicioni fond specijalizovan za investicije u centralnoj i istočnoj Evropi, saopštio je da je potpisao sporazum o preuzimanju firmi Danube foods group BV i Clates Holding BV (zajedno Denjub fuds grupa - DFG).

U vlasništvu DFG su srpske kompanije Imlek, "Mlekara Subotica", Bambi i "Knjaz Miloš", kao i mlekare u vlasništvu Imleka u Makedoniji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />Finansijski podaci transakcije nisu saopšteni.

Zaključivanje transakcije se očekuje u prvoj polovini ove godine, nakon ispunjavanja svih uslova kupoprodajnog ugovora, saopšteno je iz DFG."Akvizicija Denjub Fuds-a pokazuje našu odlučnost da nastavimo da podržavamo razvoj vodećih firmi u Srbiji i regionu, nakon veoma uspešne investicije u SBB-Telemah grupu", izjavio je Robert Knor (Knorr), partner Mid Europe, koji vodi investicije za jugoistočnu Evropu.

On je dodao da se DFG odlično uklapa u investicione kriterijume Mid Europe zbog vodećih brendova i snažnih tržišnih pozicija članica grupe, koje žele da još više ojačaju kroz kapitalna ulaganja i selektivne akvizicije u regionu."Mid Europa ima sjajno iskustvo u razvijanju lokalnih lidera u prave regionalne šampione, i zbog toga sam uveren da će naša investicija u Denjub Fuds grupu biti uspešna", naveo je Knor.

Andrej Babače, direktor u Mid Europi koji je predvodio izvršenje transakcije, naglasio je da je Denjub fuds grupa vlasnik najpopularnijih i najprepoznatljivijih maloprodajnih brendova u Srbiji i regionu."Grupa predstavlja jaku platformu sa velikim potencijalom za dalju ekspanziju širom Srbije i regiona - radujemo se prilici da upotrebimo svoj kapital i iskustvo kako bismo joj pomogli da ispuni taj potencijal, kao što smo činili tokom svojih prethodnih investicija u regionu", istakao je Babače.

Generalni direktor Imleka, Slobodan Petrović izrazio je zadovoljstvo što će sarađivati sa jakim i renomiranim investitorom kao što je Mid Europa Partners u sledećoj fazi razvoja Denjub fuds grupe.

Verujemo da će regionalno iskustvo tima iz Mid Europe, kao i njihova usresređenost na razvoj i korporativno upravljanje doprineti našem daljem uspehu", zaključio je Petrović.

Sa više od 400 miliona evra ukupnog prometa u 2014. godini, Denjub fuds grupa predstavlja srpskog i regionalnog lidera na tržištima mleka i mlečnih proizvoda, konditorskih artikala, kao i mineralne vode i energetskih pića. Grupa izvozi svoje proizvode i na tržišta zapadne Evrope.

Mid Europa Partners je investicioni fond fokusiran na centralnu Evropu i Tursku, sa sedištem u Londonu i predstavništvima u Budimpešti, Istanbulu i Varšavi. Od svog osnivanja 1999. godine, Mid Europa Partners je rukovodio ukupnim kapitalom od 4,2 milijarde evra.

Fond je poznat u Srbiji i regionu po stvaranju vodećeg kablovskog i internet operatera, SBB-Telemah grupe, koju je prodao u oktobru 2013. godine američkom investicionom fondu Kolberg Kravis Roberts (KKR). 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preprodati Imlek i „Knjaz Miloš”

Izvor: Politika, 02.Feb.2015

Londonski investicioni fond „Mid Evropa partners” preuzeo i sve ostale fabrike iz sastava „Dunav hrana grupa” po, za sada, nepoznatoj ceni..„Dunav hrana grupa”, u čijem vlasništvu su srpske kompanije „Imlek”, „Mlekara Subotica” „Bambi” i „Knjaz Miloš”, kao i „Imlekove”...

Nastavak na Politika...

Mid Europa kupuje Bambi, Imlek, Knjaz Miloš...

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Feb.2015

Mid Europa Partners, najveći investicioni fond specijalizovan za investicije u centralnoj i istočnoj Evropi, potpisao je sporazum o preuzimanju firmi "Denjub fuds grupe", u čijem vlasništvu su srpske kompanije „Imlek“, „Mlekara Subotica“ „Bambi“ i „Knjaz Miloš“, saopšteno je danas...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Britanci preuzimaju Bambi, Imlek, Knjaz Miloš

Izvor: Večernje novosti, 02.Feb.2015

NAJVEĆI investicioni fond “Mid Jurop partners”, specijalizovan za investicije u centralnoj i istočnoj Evropi, potpisao je sporazum o preuzimanju firmi iz “Danjub fuds grupe”, u čijem vlasništvu su srpske kompanije “Imlek”, “Mlekara Subotica”, “Bambi” i “Knjaz Miloš”, kao...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.