Meštani Svetozara Miletića nezadovoljni zbog zatvaranja pružnog prelaza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2021, 19:48

Meštani Svetozara Miletića nezadovoljni zbog zatvaranja pružnog prelaza

Na pruzi Sombor - Subotica u ataru sela Svetozar Miletić Železnice Srbije zatvorile su prelaz preko pruge i tako od sela odvojile atar koji je ostao sa druge strane. Alternativni put duži je desetak kilometara. Nezadovoljni meštani okupili su se ispred zatvorenog prelaza.

Meštani Svetozara Miletića, pre svega oni koji se bave poljoprivredom, bili su neprijazno iznenađeni kada su u ataru sela zatekli presečen atarski put u delu gde se on ukršta za železničkom prugom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sombor-Subotica.

Meštani Svetozara Miletića hoće svoj prelaz nazad, jer kažu atarski put bio je tu i pre pruge, a kada je izgrađena pruga postojala je rampa.

U odgovoru koji je RTV dobio u preduzeću Infrastruktura železnice Srbije navodi se da je pružni prelaz zatvoren na osnovu zapisnika Pokrajinskog inspektora nadležnog za željeznički saobraćaj, jer je alternativni prelaz udaljen manje od dva kilometra, a po Zakonu o železnicama ta udaljenost mora biti veća od dva kilometra. Konačno rešenje o ukidanju putnog prelaza donelo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Tako će i ostati kažu u ovom preduzeću Infrastruktura železnice Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.