Medojević: Subotić i Šarić su na Žabljaku

Izvor: Politika, 13.Mar.2010, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medojević: Subotić i Šarić su na Žabljaku

Vila „Jelika” u kojoj se skrivaju dvojica begunaca u vlasništvu je Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore

Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević izjavio je gostujući u petak uveče na podgoričkoj televiziji „In” da se Darko Šarić i Stanko Subotić Cane kriju u hotelu „Jelika” na Žabljaku. Medojević je objasnio da je informaciju dobio od „kontakata u Vašingtonu”,ali je izrazio sumnju da će policija Crne Gore reagovati na >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << vreme i uhapsiti dvojicu begunaca za kojima je Srbija raspisala poternice.

„Umesto toga će, kad begunci budu već dovoljno daleko, izvesti predstavu za medije kao što su uradili i pre nekoliko dana”, rekao je Medojević. On je dodao da su se, prema informacijama američke DEA, Šarić i Subotić donedavno skrivali u Subotićevoj vili „Montenegro” na Svetom Stefanu, ali da im je crnogorska policija dala deset sati da se sklone pre nego što je „izvela predstavu” provaljujući u tu vilu.

„Ukoliko su navodi da se begunci kriju u hotelu ’Jelika' na Žabljaku tačni, biće zanimljivo čuti objašnjenje Agencije za nacionalnu bezbednost kako je to bilo moguće”, rekao je Medojević, aludirajući na činjenicu da je vlasnik ovog objekta upravo crnogorska ANB. Naime, hotel „Jelika”, koji ima 507 kvadrata, zatvorenog je tipa i u narodu je poznat kao „policijsko odmaralište”. Prema podacima Uprave za nekretnine Crne Gore, kao tip vlasništva ANB nad hotelom „Jelika” navedeno je „korišćenje”, ali se nigde ne navodi i osnov njenog sticanja.

Lider PzP-a je oštro optužio crnogorsku vlast da štiti kriminalce u Crnoj Gori, ali je istakao da ne želi da se u javnosti stvori utisak da se u Crnoj Gori stvara ambijent kakav je bio u Srbiji pre ubistva premijera Zorana Đinđića.

Medojević je rekao da je pitao premijera Mila Đukanovića da li mu je bezbednost ugrožena zbog borbe sa kriminalom i poručio da je opozicija spremna da zajedno sa Vladom krene u obračun sa organizovanim kriminalom.

„Spremni smo da suspendujemo sve političke razlike između opozicije i vlasti i zajedno krenemo u borbu protiv organizovanog kriminala na svim poljima, samo da učinimo nešto dobro za ovu zemlju”, rekao je Medojević.

M. A.

-----------------------------------------------------

Policija tvrdnje o Šariću i Subotiću smatra neozbiljnim

Uprava policije Crne Gore juče je ocenila kao neozbiljne i neodgovorne Medojevićeve tvrdnje da su Darko Šarić i Stanko Subotić na Žabljaku, u Crnoj Gori. „Uprava policije neće komentarisati neozbiljne i neodgovorne tvrdnje poslanika Medojevića”, piše u kratkom policijskom saopštenju.

[objavljeno: 14/03/2010]
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.