Međunarodni festival pozorišta za decu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2018, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni festival pozorišta za decu

Dvadeset peto izdanje Međunarodnog festivala pozorišta za decu jednog od najznačajnijih pozorišnih festivala za decu do 18 godina u svetu, održaće se od 16. do 21. septembra u Subotici. 

Taj festival predstaviće u jubilarnom izdanju u takmičarskom programu 14 maštovitih i uzbudljivih predstave za decu iz 12 zemalja.

Na programu će biti predstave iz Poljske, Velike Britanije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Turske, Brazila, Crne Gore, Mađarske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Austrije i Srbije, ističe se u saopštenju.

Specijalan program u okviru obeležavanja jubileja Festivala biće posvećen kineskom pozorištu za decu.

Biće izvedene predstave Kineskog nacionalnog pozorišta za decu iz Pekinga i Pozorišne akademije iz Šangaja.

Od pratećih programa publika će videti balet "Pinokio" Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, dramsko-plesni program na centralnom gradskom trgu koji pripremaju deca različitog uzrasta, promociju knjiga, izložbi plakata studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, učestvovati u radionicama i večerima sa dobitnicima nagrade "Mali princ".

U okviru Festivala odvijaju se i aktivnosti iz INTERREG IPA CBC projekta THEATRO i koje obuhvataju lutkarsku izložbu "Pet gradova-pet pozorišta", lutkarski kamp za decu iz Subotice i Segedina, gostovanje pozorišta "Kever Bela" iz Segedina u Subotici kao i reprizu dela takmičarskog programa Festivala u Segedinu.

Svi programi Međunarodnog festivala pozorišta za decu besplatni su za sve posetioce.

Međunarodni festival pozorišta za decu iz Subotice se održava pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Vojvodine i Grada Subotice.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Festival za decu u Subotici od 16. do 21. septembra

Izvor: Danas, 04.Sep.2018

Dvadeset peto izdanje jednog od najznačajnijih pozorišnih festivala za decu do 18 godina u svetu, održaće se od 16. do 21. septembra u Subotici. Članak Festival za decu u Subotici od 16. do 21. septembra se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.