Mala Bosna još bez pošte - kaput pa za Tavankut

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2019, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mala Bosna još bez pošte - kaput pa za Tavankut

Da su Subotičani revnosne platiše računa i poreza, znaju istaći oni koji te račune naplaćuju i poreze ubiraju. Ali, hiljadu i tristo Subotičana, koliko ih živi u selu Mala Bosna, ne žale se kako se dovijaju da plate svoje obaveze, nego se žale da nemaju gde da ih plate. Pošta im je zatvorena već godinu i po dana, pa s buđelarom moraju do susednih sela, a to im je opet trošak, za autobusku kartu ili gorivo. Iz Pošte im poručuju da moraju pronaći partnera za otvaranje ugovorne pošte, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kakva je i funkcionisala i pre zatvaranja.

Već godinu i po dana ovi građani za svoje račune i ostale uplate moraju ići do susednog sela ili grada, pošto toliko pošta u Maloj Bosni ne radi.

Sama Pošta Srbije ovde nije imala svoju komercijalnu ispostavu, već je radila takozvana "ugovorna pošta" u saradnji sa Gradom Subotica, koja je zatvorena od kako se, po saznanjima RTV-a, iz posla povukla lokalna samouprava.

Stanovnici su se obraćali raznim instancama, prvenstveno Pošti, ali rešenja još nema.

"Dobili smo odgovor da ih mi ne interesujemo. Jednostavno, tako napisano, pošto nismo profitabilno selo, hiljadu i trista stanovnika ima i, kao, mali je promet. To bi dobro bilo vruć krompir ubaciti privatniku u ruke, pa nek se peče", kaže član Saveta MZ Vinko Stantić.

Dostava računa i ostalih poštanskih pošiljki organizovana je tako da ih donose poštari iz okolnih sela, dva puta nedeljno.

"Ja lično bih bila zadovoljna makar jednom nedeljno, ili dva puta da mi možemo i te naše poreske obaveze izmiriti. Jer ima ovde sve više, ja još mogu, ali možda neću dugo, što ne znamo ni popuniti, i ja se teže snalazim, popuniti one silne poreske čekove", kaže učiteljica u penziji Slađana Rajkovača.

Stanovnicima je iz Pošte poručeno da otvaranje radne jedinice u selu nije rentabilno, već da moraju pronaći partnera za takozvanu ugovornu poštu. Do tada, kaput pa na put za Tavankut.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.