Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2016, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majka priznala: Znala sam da mi siluje dete

SUBOTICA - Znala sam... Lagala bih kad bih rekla da nisam. Dve godine sam znala da to đubre od čoveka siluje moje dete, ali nisam smela da prijavim. Tukao nas je stalno i pretio da će nas sve pobiti...

Držeći se za glavu, za Večernje novosti priča Žužana Farago (39) iz Lovćenca, čiji je nevjenčani suprug Danijel Dančo (40) godinama seksualno zlostavljao njenu maloljetnu kćerku H.F. (17).

Ni minulog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << vikenda, kada se desilo posljednje silovanje, majka nije imala hrabrosti da se obrati policiji. To su uradile Dančove polusestre. Čim im je djevojčica priznala šta se događa u kući, odmah su je odvele u stanicu.

H.F., inače učenica srednje Poljoprivredne škole u Bačkoj Topoli, ispričala je kroz kakvu torturu je prolazila. Nikome nije o tome govorila, jer se bojala da će Danijel nauditi majci i braći. Poslije iskaza, djevojka je pregledana na Odjeljenju ginekologije u subotičkoj Opštoj bolnici i pošto su ustanovljene povrede, napasnik je priveden. Po nalogu tužioca Višeg javnog tužilaštva u Subotici određen mu je pritvor do 48 sati.

"U vezi smo već 12 godina i svašta smo od njega preživeli", nastavlja majka Žužana. "Da se nešto događa primetila sam pre dve godine kada sam išla na sezonski rad na branje malina. Jednom sam je iščupala od njega, ali je onda napao mene. Govorio je da ima pripremljen metak za sve nas ukoliko ikome išta kažem."

U protekle dvije godine Žužana je sa svoje troje djece živjela u kući Dančovog očuha u Lovćencu. Kao samohrana majka, korisnik je socijalne pomoći. Poslije prijave nasilja, Centar za socijalni rad je djecu smjestio na sigurno, a Žužana je počela da pakuje stvari, da ode iz kuće monstruma.

"Gde ću otići ne znam, jer sam svoju porodičnu kuću u Malom Iđošu prodala da bih njemu dala. Sada nemamo ništa", kaže odmahujući glavom. "Sve je popio. Policija je pronašla oko 200 kilograma duvana koji je valjda preprodavao. Ni sama sad ne znam šta da radim, ali moram brinuti za decu da ona budu dobro."

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Majka priznala: Znala sam da mi siluje dete

Izvor: Cafe.ba, 09.Feb.2016

Znala sam.. Lagala bih kad bih rekla da nisam. Dve godine sam znala da to đubre od čoveka siluje moje dete, ali nisam smela da prijavim. Tukao nas je stalno i pretio da će nas sve pobiti..

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.