Maglai: Veliki radovi na kanalizacionoj mreži

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2015, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maglai: Veliki radovi na kanalizacionoj mreži

Cilj lokalne samouprave je da u narednih nekoliko godina otkloni decenijski zaostatak u razvoju vodovodne i kanalizacione mreže, izjavio je danas gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

Obilazeći radove u sklopu projekata unapređenja vodovodne i kanalizacione mreže u gradu, vrednog ukupno 11 miliona evra, Maglai je rekao da oni predstavljaju najveće radove te vrste u poslednje četiri decenije.

"Cilj nam je da u sledećih nekoliko godina višedecenijski zaostatak u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rešavanju odvođenja otpadnih voda otklonimo i da izgradnimo magistralne vodovode i fabriku vode čime bi smo obezbedili kvalitetnu biološki i hemijski potpuno čistu i ispravnu vodu", rekao je Maglai.

On je ponovio da se razmatra ideja izdavanja munucipalnih obveznica, u vrednosti od 600 miliona dinara, kojima bi se nastavila ulaganja u vodovodnu i kanalizacionu mrežu u onim delovima grada koji do sada nisu pokriveni, već od proleća naredne godine.

Kako je izjavila direktorka Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Valerija Tot Godo, u okviru tog projekta će do početka avgusta biti okončani radovi na izgradnji Kolektora 7.

Osim tog kolektora, dužine skoro jedan kilometar, u toku su radovi i na izgradnji Kolektora 2, koji će imati mrežu dužine od sedam kilometara, kao i na izgradni centralnog magistralnog vodovoda dužine skoro tri kilometra.

"Za Kolektor 2 rok za završetak radova je kraj iduće godine, izgradnja centralnog magistralnog vodovoda mora da se završi do kraja ove godine, dok se izgradnja Kolektora 7 bliži kraju, a termin završetka je 1. avgust", istakla je direktorka Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Valerija Tot Godo.

Radove izvodi novosadsko preduzeće Graditelj NS, a sredstva su obezbeđena u okviru aranžmana sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.