Maglai: Do jeseni uređenje javnog i taksi prevoza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2015, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maglai: Do jeseni uređenje javnog i taksi prevoza

U toku 2015. godine u Subotici će biti ustrojen kompletan sistem javnog i taksi prevoza, najavio je gradonačelnik Jene Maglai.

Prema njegovim rečima, na današnjem sastanku sa taksistima, koji već nekoliko dana u Subotici organizuju protesne vožnje, nezadovoljni stanjem u kojem se nalazi taksi služba, dogovoreno je da će Odluke koje regulišu oblast javnog prevoza u Subotici biti usvojene do 15. marta u Skupštini grada.

Maglai je precizirao da je Odluka o taksi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prevozu pripremljena, ali da se njeno usvajanje planira “u paketu” sa Odlukom o javnom prevozu, čija priprema je pri kraju, a sve zbog njihove međusobne povezanosti.

Po pitanju Odluke o javnom prevozu, prema njegovim rečima, ostalo je da se urade usaglašavanja sa nadležnim javnim preduzećima oko održavanja, opremanja i korišćenja autobuskih stajališta.

Nakon tog usaglašavanja sledi usvajanje navedenih dokumenata u Skupštini, a nakon toga, prema njegovim rečima, u roku od mesec dana treba da bude usvojena i Odluka programa i plan rada taksi stajališta, koja je, takođe, pripremljena.

Posle toga, kako je dodao, uslediće aktivnosti na suzbijanju “divljih” prevoznika, kao i rad inspekcijskih službi na kontroli poštovanja propisanih cenovnika.

“Ja sam im rekao da će to realno krenuti negde u aprilu mesecu jer tada uvodimo 12 novih komunalnih policajaca u službu u Gradskoj upravi. Verovatno ćemo do kraja nedelje doneti konačno novu odluku o sistematizaciji, gde ukidamo oko 50-ak radnih mesta, ali otvaramo prostor da zaposlimo u martu-aprilu dva saobraćajna inženjera, koji će tada, između ostalog, početi i ovaj segment da obrađuju”, rekao je Maglai.

Na osnovu svega, on se nada da će u toku ove godine biti ustrojen kompletan sistem javnog prevoza u Subotici. “Ja se nadam da će do jeseni kompletan taksi i javni prevoz biti regulisan i ustrojen, a sa druge strane ćemo napraviti reda i u toj oblasti”, rekao je Maglai novinarima nakon obilaska Osnovne škole u Đurđinu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.