Izvor: Magyar Szó, 08.Okt.2012, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarski treba znati

Centar za edukaciju i kreativni razvoj sa sedištem u Subotici već mesecima oglašava mogućnost zainteresovani da uzmu učešća u specijalizovanoj obuci zahvaljujući kojoj neće imati problema u razgovoru prilikom aplikacije za mađarsko državljanstvo. Iliti: nauči mađarski, kako bi mogao da dobiješ mađarsko državljanstvo! Generalni konzul subotičkog Generalnog konzulata Mađarske Tamaš Koršoš tim povodom rekao je za „Mađar so“ da podstiče svakog na učenje mađarskog jezika, ali da ono što će oni naučiti na tom kursu isključivo predstavlja odgovornost organizatora tog kursa.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Magyar Szó...






Povezane vesti

Tragom vojvođanske jevrejske kulturne baštine

Izvor: Magyar Szó, 08.Okt.2012

Jedna od prvih nezavisnih jevrejskih nevladinih organizacija u Mađarskoj, Mađarsko jevrejsko kulturno društvo (MAZSIKE), organizovala je četvorodnevnu posetu grupe Jevreja iz Mađarske Vojvodini, sa ciljem upoznavanja sa prošlošću prekogranične jevrejske zajednice i njene kulturne baštine. Poseta...

Nastavak na Magyar Szó...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.