Madjarski kao izborni predmet u Subotici

Izvor: NaDlanu.com, 28.Mar.2012, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Madjarski kao izborni predmet u Subotici

NOVI SAD, 28. marta 2012. (Beta) - Madjarski jezik će u osnovnima školama u Subotici od naredne školske godine u odeljenjima na srpskom jeziku biti izborni predmet, nakon što je za to Subotica dobila dozvolu od Ministarstva prosvete, piše novosadski Madjar so (Magyar szo) od srede.

NOVI SAD, 28. marta 2012. (Beta) - Madjarski jezik će u osnovnima školama u Subotici od naredne školske godine u odeljenjima na srpskom jeziku biti izborni predmet, nakon što je za to >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Subotica dobila dozvolu od Ministarstva prosvete, piše novosadski Madjar so (Magyar szo) od srede.To znači da će učenici prvog i petog razreda osnovnih škola u Subotici moći da se opredeljuju izmedju gradjanskog vaspitanja, veronauke i madjarskog jezika.Ukoliko se učenici ne opredele za madjarski kao izborni predmet, ostaje im mogućnost da nastavu madjarskog jezika pohadjaju fakultativno.Pedagoški zavod Vojvodine ranije je izradio nastavni plan i program za madjarski kao izborni predmet.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.