Lake dance Palić donosi savremeni američki art film (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2021, 13:41

"Lake dance Palić" donosi savremeni američki art film (AUDIO)

Počinje Festival nezavisnog američkog filma „Lake Dance Palić”. U bioskopu “Abazija” na Palićkom jezeru, publici će, u tri dana, biti predstavljena bogata filmska ponuda, kao i aktuelni tokovi savremenog američkog art filma koji privlači sve više pažnje svetske filmske kritike i publike.

Festival nezavisnog američkog art filma će, poput subotičkog Festivala evropskog fima, upotpuniti filmsku i kulturnu ponudu naše zemlje, a gledaoci će, kaže organizator Festivala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Miroslav Mogorović, moći da uživaju u kratkometražnim i dugometražnim ostvarenjima stvaralaca koji se bave nezavisnom produkcijom.

Teme koje obuhvata su raznolike.

Filmovi komuniciraju sa publikom različitog uzrasta a jedna od aktuelnih tema je sukob virtuelnog i stvarnog.

Festival otvaraju filmovi „Ljubav“ i „Grad“ srpskog autora koji živi i radi u Njujorku, Vladana Nikolića, kaže organizator, i ističe da će publika, nakon projekcije, moći da razgovara s autorom putem video poziva.

Prema rečima Miroslava Mogorovića, međusobni kulturni uticaji uslovili su procvat filmskog i kulturnog života, a pored navedenih filmova, biće prikazana i srpska premijera Brighton 4th.

Deo programa publika će moći da prati internetom putem filmske platforme moj OFF,a program će biti objavljen na društvenim mrežama Lejk Festivala i bioskopa Abazija.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.