Kvantaška pijaca u Subotici nezamenljiva domaćicama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2020, 19:19

Kvantaška pijaca u Subotici nezamenljiva domaćicama

Koliko god da se mega ili hiper marketa otvori u Subotici, koliko god novih konzerviranih proizvoda na police da stave, Kvantaška pijaca u Subotici odoleva svim izazovima. Zato što je povrće gajeno u selima u okolini grada nezaobilazni sastojak potreban za ukus po kojem zimnicu poznaju razne generacije.

Ako želite bakin ili mamin ukus zimnice, pored recepta koji se prenosi s kolena na koleno i nekoliko zajedničkih kampanja pripreme gde se stiču finese koje taj ukus znače, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potrebne su i originalne sirovine – voće i povrće iz komšiluka. A Subotičani takve namirnice pronalaze na kvantašu.

Provereno i zdravije, parola je prodavaca koji se trude da sa svojim mušterijama izgrade poverenje, tako da ima slučajeva da se godinama kupuje kod istih prodavaca.

Možemo porediti prednosti i mane marketa i kvantaša u nedogled, ali jedno je sigurno – na kvantašu možeš da se cenjkaš.

“Pre svega ovo je domaći proizvod, nije roba iz megamarketa, ovde možete i da probate proizvod, što ne možete u marketima. Možete da se da se dogovorite sa proizvođačima da odete na kućnu adresu, ako su neke veće količine u pitanju, ili ako žele još nešto da pogledaju šta mogu da ponude, što možda nisu doneli sada da prodaju”, kaže Marijana Ranitović, JKP "Subotičke pijace".

Ko propusti sve vozove za pripremu zimnice, a nema poverenja u industrijska pakovanja, domaće ukiseljene đakonije može pronaći na subotičkim pijacama i tokom zime, u rinfuzi i obaveznu degustaciju. Pa ko voli...


Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.