Kvalitetno obrazovanje na daljinu i za đake sa smetnjama u razvoju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2020, 19:16

Kvalitetno obrazovanje na daljinu i za đake sa smetnjama u razvoju

Školovanje u vanrednim uslovima, predstavlja izazov za sve đake, ali je to posebno izraženo kod dece sa smetnjama u razvoju. U školskom centru sa domom učenika „Dositej Obradović“ u Subotici, nastavno osoblje čini velike napore, kako bi za više od 150 učenika različitog uzrasta, obezbedilo što kvalitetnije školovanje na daljinu.

Od 152 učenika Školskog centra sa domom učenika „Dositej Obradović“ u Subotici, 98 su srednjoškolci, 45 osnovci, dok ostali mališani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pohađaju predškolsko. Deca imaju različite vrste smetnji u razvoju, a često su to i udružene smetnje. Uglavnom se radi o poteškoćama u intelektualnom ili senzomotornom funkcionisanju i govorno-jezički problemima.

Prilagođavanje na novu situaciju koja podrazumeva školovanje od kuće bilo je za njih, ali i za roditelje i nastavno osoblje poseban izazov.

Digitalni alati na koje se obrazovni sistem trenutno oslanja ne zadovoljava potrebe đaka sa smetnjama u razvoju, pa im defektolozi dostavljaju nastavni material koji je prilagođen za svakoga od njih ponaosob. Deca su u početku teško prihvatala promenu, ali sada već nastava na daljinu u ovoj ustanovi funkcioniše dobro.

Devetoro mališana u ovoj ustanovi ide u predškolsko, pa je na zahtev roditelja, i za njih organizovan poseban program, kako bi što spremnije dočekali prvi razred.


Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.