Kurćubić: Javor je odličan tim

Izvor: B92, 08.Mar.2013, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurćubić: Javor je odličan tim

Trener Spartaka Petar Kurćubić rekao je da je ivanjički Javor pokazao da ima izvanrednu ekipu i da će Subotičanima biti izuzetno teško u 18. kolu JSL.

Javor igra odlično u poslednje vreme, a minimalni poraz na Marakani im je jedini u poslednjih osam mečeva.

Na drugoj strani je Spartak posle dva i po meseca bez poraza jesenas posustao, u poslednjih pet mečeva nema trijumf, mada je pred svojim navijačima igrao tri puta nerešeno u tom periodu.

"Javor je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokazao, i to ne samo u ova prva dva prolećna kola, da ima izvanrednu ekipu, koja ima svoju fizionomiju, svoj način igre i vrlo su neugodan rival, posebno kada igraju na strani. Ovog momenta biće nam veoma teško da se nosimo sa njima zbog visine i snage njihovih igrača, kao i brzine", rekao je Kurčubić na konferenciji za novinare u Subotici.

Kurčubić očekuje da će Javor igrati rasterećeno, s obzirom da je već obezbedio opstanak u prvenstvu.

"Biće to izuzetno teška utakmica, ali naš cilj je da napravimo dobar rezultat. Igramo na domaćem terenu, gde do sada nismo izgubili, a nadam se da ćemo tim tempom i nastaviti", kazao je Kurćubić.

Spartak će biti oslabljen neigranjem suspendovanog Vidaka Bratića.

"U meč ulazimo igrački nemoćni. I dalje su pod znakom pitanja Goran Adamović i Nikola Popara koji u defanzivi mnogo znače, a sada i Vidak Bratić koji zbog kartona ne igra", rekao je trener Subotičana.

Fudbaler Spartaka Slobodan Novaković kažeda očekuje povoljan rezultat po njegov tim u utakmici sa Javorom.

"Dolazi nam izuzetno kvalitetna ekipa, koja je u prethodna dva kola prikazala veoma dobru igru. Najveća opsanost nam preti od napadača Ifeanija Onjila koji je u susretu sa Crvenom Zvezdom pokazao koliko je brz kada dobije prostora. Naš zadatak je da ga zaustavimo i da ostvarimo pozitivan rezultat", izjavio je Novaković.

Prošle sezone u Subotici Spartak je pobedio Javor, što je jedina pobeda Golubova nad ekipom iz Ivanjice u sedam mečeva. Dva tima su na susednim pozicijama na sredini tabele, sa tri boda prednosti za Javor.

Utakmica između Spartaka i Javora igraće se u subotu od 14.00 na stadionu u Subotici.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Povezane vesti

JSL: Javor u Subotici, OFK u Kuli, Borča čeka Vojvodinu

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Mar.2013

Posle remija protiv Slobode i poraza od Vojvodine, fudbaleri Spartak Zlatibor vode čekaju i prvu pobedu. Prilika za to pruža se dolaskom Javora na Gradski stadion u Subotici.. (FOTO: D. Vuković). Ujedno, promovisan je novi sponzor sportske opreme Spartak Zlatibor vode, italijanska kompanija „Erea”....

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.