Krivična prijava zbog gaženja zastave u rijalitiju!

Izvor: Mondo, 30.Nov.2018, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava zbog gaženja zastave u rijalitiju!

Sećate li se zavodljivog plesa gologuze Aleksandre Subotić u Parovima? Onog na zastavi Srbije?

Protiv učesnice rijalitija Parovi i Zadruga Aleksandre Subotić, podneta je krivična prijava zbog gaženja srpske zastave, čime je "uvredila gledaoce i sve građane Srbije".

Aleksandra je pre godinu u po dana, tokom trajanja rijalitija Parovi, u donjem vešu zavodljivo plesala na zastavi Srbije.

U saopštenju Pokreta obnove Kraljevine Srbije, u kojem je otkriveno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i da će Subotićeva odgovarati krivično, stoji sledeće

"Gaženje srpske zastave pred milionskim auditorijumom, za koju je pre jednog veka izginulo više od milion Srba u Velikom ratu i koja je sačuvana od gaženja austrougarskih i nemačkih vojnika, predstavlja uvredu za svakog građanina ove zemlje i svakog Srbina. Srpska zastava zauzima istaknuto mesto u našoj istoriji i nacionalnom identitetu. Njano korišćenje za erotske scene i sramni ples, a naročito gaženje po njoj je nedopustivo, kažnjivo po zakonu i i zbog toga očekujemo brzu reakciju nadležnih organa", poručio je Vojislav Mihailović, potpredsednik POКS-a.

"POКS očekuje od države ozbiljnost i adekvatno kažnjavanje počinioca u ovom slučaju, kako se ništa slično u budućnosti ne bi desilo. U članu 33 Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne: 'Zastava Republike Srbije ne sme biti izložena tako da dodiruje tle, niti kao podloga, podmetač, prostirka, zavesa ili draperija. Zastavom se ne mogu prekrivati vozila ili drugi predmeti, niti se mogu ukrašavati konferencijski stolovi ili govornice, osim u formi stone zastavice'. Naravno i gaženje zastave nije dozvoljeno".
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Protiv Aleksandre Subotić podneta krivična prijava zbog gaženja srpske zastave u rijalitiju, evo ko ju je prijavio!

Izvor: Scandal.rs, 01.Dec.2018, 02:07

Aleksandra Subotić će se zbog postupka tokom učešća u rijalitiju Parovi naći na sudu! Protiv nje je pokrenuta krivična prijava, u kojoj je navedeno da je vređala gledaoce i građane Srbije dok je obnažena gazila srpsku zastavu. Prijavu je podneo Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), a u saopštenju...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.