Kotur je ni kriv ni dužan završio u zatvoru, ništa nije bio kriv, za nauk

Izvor: B92, 28.Mar.2020, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kotur je ni kriv ni dužan završio u zatvoru, ništa nije bio kriv, za nauk"

Blagoja Ivić, trener subotičkog Spartaka, rekao je da Dejan Koturović nije imao sreće u biznisu posle završetka karijere.

Ivić je u intervjuu za srpski košarkaški portal "MVP" pričao o mnogim stvarima, a u jednom trenutku se prisetio nekadašnjeg reprezentativca Srbije.

"Sa njim sam ostao u najčešćem kontaktu. Imao je baš sjajnu karijeru. Tu je Finac odradio strašan posao. Jeste on radio sve sa njim, ali ne previše u širinu. Svi košarkaški elementi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moraju da se znaju, ali ono u čemu je Kotur bio dobar od starta Finac je doveo do savršenstva. Visina 212, raspon ruku 220, savršen tajming i za skok i za blokadu, odlična atletika, fantastičan košarkaš. Njegovi ugovori su stizali i do milionskih, verujte mi. Prvo Partizan, medalje sa reprezentacijom, Pariz, Ulker, Alba, Virtus, Taukeramika... Ma sjajna karijera. Koliko je imao sjajnu karijeru toliko posle nije imao sreće u biznisu. Prvo je doživeo kolaps sa jednom građavinskom firmom, onda i u pokušaju distribucije Ulkerovih proizvoda na ovo područje, a na kraju ni kriv ni dužan završio u zatvoru", rekao je Ivić za "MVP".

Nekadašnji košarkaš Spartaka potom je objasnio situaciju:

"Kada kupuješ auto koji košta 30.000 evra za pet, šest, sedam, onda znaš da nešto nije u redu i izbegavaš kupovinu. Ali, kada ti neko isti auto ponudi za 25.000, jer mu se žuri, ni ne pomisliš da nešto nije ok. Automobil je bio skinut sa osiguranja i u jednoj rutinskoj proveri na makedonskoj granici dolazi do komplikacija, a Kotur završava u zatvoru ni kriv ni dužan. Ali, tako je to kad si javna ličnost, razapnu te, provlače kroz novine, narod se hrani time, a čovek apsolutno ništa nije bio kriv. Za nauk..."

Koturović je profesionalnu karijeru krenuo u Spartaku iz Subotice 1995. godine gde je i bio saigrač sa Ivićem.

Dve godine kasnije prešao je u Partizan, potom je igrao za Pariz, Ulkerspor, Albu, Virtus Bolonju, dok je karijeru završio u Tau Keramici, sadašnjoj Baskoniji, 2004. godine.

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je zlato na Evrobasketu 1995. i zlato na Mundobasketu 2002.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.