Kontrola uslova u domu za decu ometenu u razvoju u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2021, 17:18

Kontrola uslova u domu za decu ometenu u razvoju u Subotici

Zaštitnik građana Zoran Pašalić, rukovodilac Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture (NPM) Nataša Tanjević i stručni saradnici te službe, u pratnji lekara sudske medicine Đorđa Alempijevića, sproveli su nenajavljenu i detaljnu kontrolu uslova u kojima borave deca ometena u razvoju u domu ''Kolevka'' u Subotici.

U saopštenju Zaštitnika građanina se navodi da su u subotu 24. jula proveravani uslovi u tom domu u skladu s potrebama dece ometene u razvoju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
''S obzirom da je kontrola bila nenajavljena smatram da je ono što smo tamo zatekli realno stanje uslova u tom domu", naveo je Pašalić.

U Domu za decu ometenu u razvoju ''Kolevka" smešteno je više od 100 dece s različitim vrstama fizičkih i mentalnih invaliditeta.

Kod neke dece su ti invaliditeti višestruki i svima je potrebna posebna nega i briga, kazao je Pašalić.

''Veoma je teško tu decu izmestiti u hraniteljsku porodicu zbog potreba dvadesetčetvoročasovne nege medicinskih stručnjaka iz više oblasti", naveo je Pašalić.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Izvršena nenajavljena kontrola doma za decu ometenu u razvoju u Subotici

Izvor: N1 televizija, 26.Jul.2021

Zaštitnik građana Zoran Pašalić, rukovodilac Nacionalnog centra za prevenciju tortura Nataša Tanjević i stručni saradnici te službe, u pratnji lekara sudske medicine Đorđa Alempijevića, izvršili su nenajavljenu i detaljnu kontrolu uslova u kojima borave deca ometena u razvoju u domu "Kolevka"...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.