Kontinental gradi fabriku u Subotici?

Izvor: S media, 23.Jul.2011, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kontinental" gradi fabriku u Subotici?

Kompanija "Kontinental" zainteresovana da gradi fabriku u Subotici. Fabrka je planirano da zaposli 300 radnika.

Multinacionalna kompanija "Kontinental" zainteresovana je za igradnju fabrike u Subotici koja bi trebalo da zaposli oko 300 radnika, a ta investicija bi vredela oko10 miliona evra, izjavio je direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) Božidar Laganin.

Nemački gigant ulaže 10 miliona evra u Subotici

Imlek: Poskupljuje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << mleko

Direktor Laganin je za Tanjug kazao da bi taj svetski poznati proizvođač guma, ukoliko bude sve teklo po planu, u drugom kvartalu 2012. mogao bi da primi prve zaposlene u svojoj fabrici u Subotici.

Laganin je podsetio da su pregovori sa "Kontinentalom" oko izgradnje fabrike počeli 2010. i da opština Subotica radi elaborat o ekonomskom uticaju tog projekta na grad.

"Kontinental" je poznat po proizvodnji guma, ali se bavi proizvodnjom i ugradnjom raznih auto-delova od plastike.

To je jedan od pet najvećih kooperanata u automobilskoj industriji, a prisutan je u 38 zemalja sveta u kojima ima oko 150.000 zaposlenih.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.