Kondukterka bez dozvole i vozač Laste dobili otkaz

Izvor: B92, 25.Feb.2019, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kondukterka bez dozvole i vozač "Laste" dobili otkaz

Kondukterka koja je u nedelju vozila "Lastin" autobus bez dozvole na liniji Beograd - Subotica, i vozač koji ju je zamolio da preuzme volan, otpušteni.

Podsetimo, kondukterka T. A. (31) vozila je dabl-deker kada je autobus zaustavila kikindska saobraćajna policija zbog rutinske kontrole, a vozač N. R. (59 ) se pravdao da je zbog stomačnih problema volan morao da prepusti koleginici.

Kako saznaju "Novosti" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Saobraćajnog prevoznika "Lasta", svi odgovorni za ovaj nemar, biće kažnjeni.

Na vanrednoj sednici Izvršnog odbora održanoj u ponedeljak uz prisustvo svih direktora i rukovodilaca zaključeno je da se u nedelju dogodio nesvakidašnji događaj kada je vozač ustupio upravljanje autobusom kondukterki, koja nije posedovala dozvolu D kategorije.

"Prethodno navedeni postupci predstavljaju grubo kršenje propisa o bezbednosti saobraćaja na putevima i bezbednosti putnika, ali i povredu radnih obaveza i discipline", navode iz "Laste".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.