Kome koristi bankrot Fidelinke?

Izvor: B92, 19.Sep.2011, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kome koristi bankrot Fidelinke?

Beograd -- Predstavnici kompanije Mineco AG kažu da su iz novina saznali da je sud odbio njihov korigovani plan reorganizacije Fidelinke.

Kako kažu iz te kompanije, iz medija su saznali da je Ilona Stajić, predsednica Privrednog suda u Subotici donela odluku o odbijanju plana, čime je istovremeno uskratila pravo odboru poverilaca da se izjasni na ovu temu.

„Veoma smo neprijatno iznenađeni ovom neočekivanom odlukom stečajnog sudije Stajići njenom navodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjavom kojom se selektivno tumači proces od pokretanja stečaja do danas", navodi se u saopštenju Mineco AG.

„Uložili smo napor i nismo štedeli sredstva na izradi rešenja za izlaz Fidelinke iz stečaja. Angažovali smo konsultantske kuće i procenitelje i došli do kvalitetnog rešenja koje koristi svim stranama. Prema Zakonu o stečaju, taj plan je trebalo da razmotre poverioci", dodaje se u saopštenju.

U Mineco AG tvrde i da je plan uzeo u obzir zaštitu svih poverilaca i postavio pretpostavke za oporavak Fidelinke.

Ta firma je postavila pitanje u čijem je interesu bankrot, zašto su poverioci zaobiđeni u stečajnoj proceduri i najavila da će podneti žalbu Višem privrednom sudu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.