Kod Subotice zaglavljeni autobusi i šleperi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2012, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod Subotice zaglavljeni autobusi i šleperi

SUBOTICA -

Gradski štab za vanredne situacije u Subotici saopštio je danas da je put za Sombor potpuno odsečen zbog smetova visine do šest metara, kao i da su na putu Đurđin-Žednik zaglavljena dva autobusa, a kod Bikova blokirana dva šlepera.

Glavni putni pravci u Subotici su raščišćeni, dok su pojedini putevi prema prigradskim naseljima bili neprohodni do danas prepodne, saopšteno je iz štaba. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Kako je precizirano, iako čišćenje auto-puta od snega nije u nadležnosti lokalne samouprave, šest vozila subotičkog preduzeća "Čistoća i zelenilo" učestvovalo je u čišćenju auto-puta jer je kod Bačke Topole bila blokada puta zbog isklizavanja kamiona, dok je Crveni krst Subotice podelio 60 ćebadi za putnike na autoputu koji su bili blokirani u koloni na auto-putu.

"Smetovi prema prigradskim naseljima, od kojih su prema Ljutovu, Čantaviru, Bajmoku bili po 3-4 metra, su probijeni. Probijen je i put Đurđin - Žednik gde su u snegu zaglavljena dva autobusa Subotica transa. Dva šlepera kod Bikova su blokirani, na putu prema Oromu i Senti. Put za Sombor je potpuno odsečen jer su smetovi do 6 metara", navodi se u saopštenju.

Prema informaciji Suboticatransa, do daljnjeg je obustavljen međumesni i prigradski saobraćaj, a gradski saobraćaj funkcioniše sa zakašnjenjima.

Kako je saopšteno, snabdevanje vodom, gasom i toplotnom energijom je redovno, dok je, prema informaciji Elektrodistribucije Subotica, izgorela trafo stanica u Gornjom Tavankutu, gde je intervencija je u toku. Snabdevanje strujom u drugim delovima grada je stabilno, navodi se u saopštenju.

"Gradski štab za vanredne situacije je odlučio da se mesnim zajednicama obezbedi gorivo za čišćenje snega i so. JKP „Čistoća i zelenilo" se dodatnim naporima angažovalo da se obezbedi prilaz kantama za smeće, pa će naredne nedelje iznošenje smeća biti po planu. Crveni krst i saradnici Centra za socijalni rad će u slučaju većih hladnoća zbrinuti beskućnike", navedeno je u saopštenju.

Kako je saopšteno, Gradska bolnica ima uobičajen broj intervencija, u pitanju su lakše povrede.

Štab je pozvao zainteresovane građane za čišćenje snega u gradu.

Četvoročasovni rad na čišćenju snega, po planu "Čistoće", će biti plaćen 500 dinara.

"Gradski štab apeluje na građane da čiste sneg ispred svojih kuća i zgrada, a pravna lica i preduzetnike da čiste sneg ispred svojih poslovnih prostora, što je i obaveza svih", navedeno je u saopštenju.

Kako je saopšteno iz Gradskog štaba za vanredne situacije, u slučaju da građani imaju bilo kakve vanredne probleme sa snegom i hladnoćom mogu se javiti na broj telefona: 626-988.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dva autobusa blokirana na putu Đurđin - Žednik

Izvor: Kurir, 09.Dec.2012

Dva šlepera blokirala su put kod Bikova, a put za Sombor potpuno je blokiran smetovima visokim i do šest metara..SUBOTICA - Pojedine saobraćajnice u Subotici su neprohodne, a smetovi su na pojedinim putevima visoki i do šest metara...Gradonačelnik Subotice Modest Dulić  rekao je  nakon sednice...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.