Kineska modernizacija srpskih pruga: Za sada samo makete

Izvor: VOA, 05.Jul.2019, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineska modernizacija srpskih pruga: Za sada samo makete

Zvaničnici Srbije i Kine razgovarali su u Beogradu o rekonstrukciji železničke pruge od Beograda do Budimpešte, poslu čija je vrednost procenjena na dve milijarde dolara. Ning Džidže, potpredsednik kineske Nacionalne komisije za razvoj i reforme, i Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja u Vladi Srbije, saopštili su da se radi na deonice od Beograda do Novog Sada, kao i da su potpisani ugovori za rekonstrukciju pruge od Novog Sada do Subotice.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Prva deonica brze pruge Beograd-Stara Pazova šest meseci pre roka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2019, 12:32

Deonica brze pruge od Beograda do Stare Pazove, koju rade kineske kompanije, biće završena šest meseci pre roka, izjavio je direktor Infrastrukture Železnice Srbije Miroljub Jevtić...On je u izjavi za Tanjug podsetio da se u Čortanovcima rade dva najveća objekta u Evropi, kao deo ovog projekta,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.