Karavan Moja Srbija u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2015, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karavan "Moja Srbija" u Subotici

Karavan "Moja Srbija", sa kojim Turistička organizacija Srbije želi da animira domaće turiste da više putuju u našoj zemlji, danas je stigao u Suboticu. Tom prilikom je predstavljena turistička ponuda nekoliko gradova u Srbiji, a u isto vreme i turistički potencijali Subotice i njene okoline.

Tradicionalne manifestacije, istorijski objekti, jezero Palić, bogata gastronomska ponuda, kongresni ali šoping turizam, samo su neki od razvojih potencijala Subotice i njene okoline. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Proteklih godina se pored navedenih sve više razvijaju vinski i seoski turizam.

"Postavili smo vinsku signalizaciju na teritoriji grada, u našoj sredini je proteklih godina bilo nekoliko značajnih investicija u vinograde i vinarije, pa danas mi sa ponosom možemo reći da je vinski turizam jedan od značajnijih segmenata u turističkoj ponudi Subotice. Sa druge strane razvija se i seoski turizam, što je interesantno i za same subotičane, jer se polako otkrivaju mesta u okolini grada za koje ni oni nisu znali“, kaže Ivana Anđelković, direktor Turističke organizacije grada Subotice.

Subotica je jedan retkih gradova u Srbiji u kome se svake godine beleži porast broja turista.

"Prvenstveno imamo porast noćenja stranih turista, dok je broj domaćih turista otprilike isti. Iz tog razloga je za nas veoma važna ova akcija, kroz koju očekujemo da će i građani Srbije u većem broju posetiti našu destinaciju", ističe Jene Maglai, gradonačelnik Subotice.

Karavan "Moja Srbija" će u mesec dana proputovati kroz 10 gradova u zemlji. Subotica je bila peta po redu.

"Na polovini ovog karavana možemo da kažemo da je interesovanje za sada veoma dobro. Naše turiste zanima šta Srbija može da ponudi, zato se nadamo da će ova kampanja ispuniti svoj cilj i da će se broj domaćih turista na domaćim destinacijama barem za nekoliko procenata povećati“, smatra PR Turističke organizacije Srbije, Sandra Vlatković.

Državna sekretarka u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Lukrecija Đeri je pozvala građane da iskoriste vaučere za odmor u Srbiji sa kojima će im biti umanjeni troškovi smeštaja za 5000 dinara.

"Vaučere će građani moći da koriste od 1. avgusta do 20. novembra. Jedini uslov je da u određenom ugostiteljskom objektu borave najmanje 5 noćenja. Vaučer je napominjem predviđen samo za smeštaj, a ne i za ishranu", dodaje državna sekretarka.

Ugostitelji u Srbiji do kraja juna mogu da se prijave za učešće, odnosno pružanje usluga smeštaja u okviru kampanje "Moja Srbija", dok će vaučeri građanima biti podeljeni do 1. avgusta.

Karavan "Moja Srbija" u subotu, 27.juna boraviće u Novom Sadu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.