KOMUNALNO REKETIRANJE U SUBOTICI

Izvor: Kurir, 07.Jun.2010, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOMUNALNO REKETIRANJE U SUBOTICI

Kata Stantić sedam godina izmiruje račune za korišćenje gradske kanalizacije iako upotrebljava septičku jamu

SUBOTICA - Da se nije obratila gradskom zaštitniku građana, još uvek bi davala za uslugu koju uopšte ne koristi, a plaćala ju je sedam godina! Subotičanka Kata Stantić (75) od 2003. godine svakog meseca uredno plaća račune za korišćenje gradske kanalizacije, iako uopšte nije priključena na nju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Zato od JKP Vodovod i kanalizacija sa pripadajućim kamatama potražuje najmanje deset hiljada dinara, ali joj u subotičkom komunalnom preduzeću predlažu da doplati oko 33.000 dinara, kako bi joj ovo preduzeće iskopalo jarak dužine oko 40 metara, položilo cevi i konačno uvelo kanalizaciju.

Baka, koja je godinama plaćala račune ne znajući da je u njima obračunata i usluga koju uopšte ne koristi, kaže da će od Vodovoda i kanalizacije tražiti da joj vrate njen novac sa svim kamatama, ukoliko joj ne uvedu kanalizaciju po razumnijoj ceni, jer smatra da je ponuda od 33.000 dinara ravna pljački.

- Nemam toliko novca da doplatim, a volela bih da konačno dobijem kanalizacioni priključak. Bila sam kod našeg zaštitnika građana - kaže baka Kata, čija se kuća nalazi u naselju Ker. - Razmišljam da, ako dobijem svoj novac nazad, sledeće godine s komšijama koje su i dalje zainteresovane da uvedemo kanalizaciju organizujem mobu, pa da zajedno iskopamo tih 40 metara kanala i položimo cevi. Novac koji traži Vodovod nemamo. Pitam se samo šta bi bilo da ja njima dugujem toliko para, a ne oni meni! Odavno bih bila na sudu! - ogorčena je baka Kata.

Zaštitnik građana Subotice Zlatko Marasjuk, bez kog bi Kata Stantić i danas verovatno plaćala upotrebu kanalizacije koju ne koristi, uveren je da će biti pronađeno rešenje:

- Mi smo se bili dogovorili s Vodovodom da oni starici uvedu kanalizaciju, a nadam se da ćemo pronaći rešenje za tu razliku na kojoj oni insistiraju, i na tome ćemo raditi narednih nedelja.

Branko Žujović

Mora da se plati

Petar Doroslovački iz službe za odnose s javnošću JKP Vodovod i kanalizacija kaže da su cene usluga nepromenljive.

- Koliko znam, osnovni dug Vodovoda prema Kati Stantić je oko sedam hiljada dinara i prema našim cenama, ona i njene komšije, ako to žele, mogli bi da doplate 33.000 da bi im kanalizacija bila priključena, jer je prema našim proračunima ukupna vrednost radova oko 40.000 - rekao je Doroslovački.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.