Josipović u Srbiji

Izvor: S media, 16.Jul.2010, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović u Srbiji



Predsednik Hrvatske Ivo Josipović boraviće 18. i 19. jula u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji, tokom koje će se sastati sa srpskim kolegom Borisom Tadićem, predstavnicima nevladinog sektora i hrvatske nacionalne manjine.


Josipović će, u nedelju, u palati "Srbija" u Beogradu, razgovarati sa predsednikom Borisom Tadićem, nakon čega će dvojica predsednika prisustvovati u Subotici obeležavanju 20. godišnjice osnivanja Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Drugog dana posete, u ponedeljak, 19. jula, predsednici Tadić i Josipović razgovaraće u Beogradu sa porodicama izbeglica, povratnika u Hrvatsku, posle čega će prošetati centrom grada.

Posle šetnje, predsednik Tadić i njegov gost prisustvovaće susretu umetnika Srbije i Hrvatske u restoranu "Kalemegdanska terasa".

U delegaciji predsednika Ive Josipovića biće i hrvatski ministar unutrašnjih poslova Tomislav Karamarko, koji će se u nedelju u Beogradu, sastati sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Ivicom Dačićem, s kojim će razgovarati o daljem unapredjenju policijske saradnje i borbe protiv kriminala, saopstio je ministar Dačić.

Dvojica ministara razgovaraće i o Dačićevom predlogu da gradjani dve države putuju u Srbiju i Hrvatsku samo sa ličnim kartama.

Dačić smatra da bi sledeći koraci, posle Sporazuma Hrvatske i Srbije o medjusobnom izručenju svojih državljana okrivljenih za organizovani kiriminal i korupciju, mogli da budu zajednički istražni timovi i jedinstveni nalog za hapšenje koji bi važio na teritoriji Srbije i Hrvatske ili drugih država koje prihvate da udju u takav dogovor.

Tokom posete Srbiji, Josipović će se, u ponedeljak 19. jula u prostorijama Fonda za humanitarno pravo u Beogradu sastati i sa predstavnicima nevladinih organizacija Srbije.

Tema ovog razgovora biće "Normalizacija odnosa i života - nove strategije i politike prema prošlosti i budućnosti postjugoslovenskih zemalja".

Predsednici Josipović i Tadić su se ove godine neformalno sreli u Opatiji, zatim na samitu u Briselu i na trilateralnom sastanku s madjarskim predsednikolm Laslom Šoljomom u Pečuju, posle čega su šefovi dve države razgovarali u Bačkom Monoštoru u Vojvodini, a poslednji susret imali su u junu na regionalnom samitu u Istanbulu.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Bugarski parlament ratifikovao S S P sa Srbijom

Sutra temperatura do 36 stepeni

Vozovi najčešće do Crne Gore

Srbija-Crna Gora: Prvo najteži kriminalci

Članstvo Srbije u EU zavisi od Kosova?

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.