Jesenja setva u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2012, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jesenja setva u Subotici

SUBOTICA -

Berba kasnih useva u Subotici završena je na više od 90 odsto planiranih površina, dok je jesenja setva obavljena na gotovo polovini planiranih površina, navodi se u najnovijem izveštaju Gradske službe za poljoprivredu.

Prema izveštaju, kukuruz je obran sa oko 37. 000 hektara, što predstavlja 90 odsto planiranih površina, sa ostvarenim prosečnim prinosom od nešto preko dve tone po hektaru.

Žetva suncokreta je završena sa prinosom od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 1,88 tona po hektaru, kao i soje sa prinosom od 1,15 tona po hektaru. U toku je vađenje šećerne repe, do sada je obavljeno na skoro 80 odsto planiranih površina, a prinos je na prosečnom nivou od 21,85 tona po hektaru.

Što se tiče izvršenja plana jesenje setve, kako se navodi u izveštaju, pšenica je posejana na oko 7. 950 od planiranih 21.880 hektara, dok je setva ukupno obavljena na 12.870 od planiranih 26.670 hektara u regionu Grada Subotica.

Pored ova dva posla u poljoprivredi, u toku je i duboko oranje za prolećnu setvu koje je obavljeno na 22,5 odsto planiranih površina, odnosno 11. 330 od 56. 300 hektara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.