Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Mar.2017, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Vlada nije u stanju da garantuje bezbednost građanima

Vuk Jeremić je danas obišao Severnobački okrug, gde je razgovarao sa građanima Subotice.

"Uveren sam da mađarska Vlada ne bi podizala ograde prema Srbiji i kroz njih puštala struju da ima poverenja u sposobnost Vlade Srbije da kontroliše situaciju sa azilantima sa Bliskog Istoka i iz Azije", izjavio je tom prilikom Vuk Jeremić.

"U Vladu Srbije nemaju poverenje njeni građani, ali očigledno ni susedne zemlje. Ova Vlada nije u stanju da garantuje bezbednost svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << građanima i to ne treba ni da čudi s obzirom da se na ključnim mestima u sistemu bezbednosti nalaze partijski kadrovi koji nemaju elementarno znanje i kvalifikacije da budu na tim mestima", rekao je Jeremić.

On je ukazao da se najviše bezbednosno telo ove zemlje, Savet za nacionalnu bezbednost, sastalo svega nekoliko puta u proteklih pet godina, a 2015. u jeku migrantske krize se nije sastalo ni jednom, a 2016. i ove godine samo jednom.

"To je nedopustivo i samo je još jedan pokazatelj potpune personalizacije politike, uključujući i bezbednosnu politiku u Srbiji, što pod hitno mora da se promeni“, zaključio je Jeremić.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.