Ja imam talenat: Srpska Suzan Bojl

Izvor: Dzungla.org, 26.Nov.2012, 01:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ja imam talenat: Srpska Suzan Bojl

Da smo zemlja sa neverovatno talentovanim ljudima još jednom je potvrđeno, ali sve je zasenila spremačica iz jedne subotičke škole koja neodoljivo podseća na sada već slavnu Škotlanđanku.

Bilo je ovo još jedno veče puno talenata, ali i onih koji baš i ne znaju šta je to talenat, ali su eto došli samo da okušaju sreću. Pored žene koja, na radost učenika pevuši džez, bluz, soul… dok čisti školske hodnike, upamćeni će da ostanu i mladići koji su besprekorno >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << izveli Rosinijevog „Sibirskog berberina“, devojke koje su nam pokazale sve lepote „Pole dance fitnesa“, ali i kršni Hercegovac, Mića Grubač, koji je na samo tri prsta jedne ruke radio sklekove, a u drugoj držao knjigu i čitao „Otadžbinu“.
Mića je uspeo da nam uživo pokaže da ona narodna „um caruje, a snaga klade valje“ i ne znači baš to i da kada se spoje u jedno izgledaju i zvuče odlično, isto kao i „Sibirski berberin“ iz usta mladića okupljenih u grupi Rosini. Oni ne samo da su pevali besprekorno, već su imali isto takvu koreografiju. I Ivan Tasovac i Nataša Ninković i Ivan Bosiljčić gledali su ih otvorenih usta – bukvalno i jedino što su mogli je da ih nagrade aplauzom i jednoglasnim – DA! „Ovo je vrh! Ludilo!“, bio je komentar žirija.

Nakon opšteg oduševljenja, vreme je za one koji baš i nemaju talenta, odnosno, kako Tasa reče „malo su omanuli u proceni onoga što misle da im je talenat“, pa smo tako videli netalentovanog pevača Borisa Demira, klinku Tijanu koja nije uspela da drugarima iz razreda dokaže da ume da ume peva, zavaljače iz Knez Mihajlove ulice Sofiju i Aleksu, Sašu Vučinića koji ni drugi put nije uspeo da prođe u naredni krug.
Među 40 najtalentovanijih u regionu nije prošao ni „multitalentovani“ Mladen Tušum, kojeg su zbog kostima od kesa prozvali „čovek kesa“. Ali, on je kaže u ovaj šou i došao da pokaže svoju novu kolekciju, očigledno inspirisanu Slađanom Milošević sa kojom je kao stilista i sarađivao nekad davno, ali i dan danas se trudi da pomalo liči na kontroverznu pevačicu, čak i šišku ima kao ona, nekad…
Za svaku pohvalu su „đetići“, brejkdenseri iz grupe Ride Crew, koji ne samo da igraju ko jedan, već su i veoma duhoviti sa svojim koreografijama i vešti u komplikovanim akrobacijama… Nije im samo publika aplaudirala i žiri je bio oduševljen, kao i ženskom plesnom grupom Belisima. „Ovo je fenomenalno. Vi ste odlične. Bravo devojke“, pohvalila ih je Nataša, ali za dvojicu Nikola i jednog Lazara okupljenih u plesnom triu žiri nije imao milosti.
Međutim, kada su na scenu Narodnog pozorišta izašle Jelena i Nela i stale pored šipke za striptiz svi su zanemeli, a devojke su pokazale sve čari „Pole Dance Fitnesa“. S obzirom da je ovaj talenat teško opisati rečima, zato je najbolje da pogledate.

I dok je publika još uvek aplaudirala „senzualnim akrobatkinjama“, žiri je svojim, bolje rečeno neumećem u imitacijama, pokušao da osvoji Jovan Todosovski, a kako se to zaista radi pokazala je profesorka engleskog i majstor borilačkih veština Ivana Popović. „Hoću još, želim da čujem kako imitiraš Tasu“, vikala je Nataša i Ivana se tako našla u finalu.
Simpatije publike i žirija osvojili su, iako nisu prošli u naredni krug, osvojili malena i stidljiva Tara Todorović koja ima samo šest i po godina i mnogo voli da recituje „Na polju gde se čavke čavče“ i Stefan Kovačević (11) koji je došao da pobedi. Dok je Tara još uvek premala da bi bila ozbiljna konkurencija u narednom krugu, Stefanu komšija nije dobro narezao matricu, pa je simpatični školarac morao da peva na „suvo“ – „A i ti me iznevjeri“. Svi su mu aplaudirali, ali žiri je opet bio nemilosrdan.
Marija Muminović i njen bend sve su očarali izvođenjem globalnog hita „When love takes over“, a i Bosiljčić je zaigrao uz prepoznatljive ritmove… Da, da i da! Ipak, „najslađe“ je bilo na kraju kada je na scenu izašla vremešna Hajnalka Buš, koja i stasom i glasom podseća na Suzan Bojl.

„Moj otac je bio saksofonista, ali na mene nikad nije obraćao pažnju jer sam žensko. Prošli put nisam mogla da dođem jer nisam imala para, a sada sam konačno uspela i samo želim da pokažem šta umem“, reče ona i zapeva Aretu Frenklin tako lako kao da je upravo stigla iz nekog džez kluba u Nju Orleansu. „Sa tri da, ste nas sve počistili“, jednoglasan je bio žiri.
(Izvor: Mondo)
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Dzungla.org...






Povezane vesti

Ja imam talenat: Srpska Suzan Bojl!

Izvor: NaDlanu.com, 26.Nov.2012

Da smo zemlja sa neverovatno talentovanim ljudima još jednom je potvrđeno, ali sve je zasenila spremačica iz jedne subotičke škole koja neodoljivo podseća na sada već slavnu Škotlanđanku. ..Upamćeni će ostati i mladići koji su besprekorno izveli Rosinijevog „Sibirskog berberina“, devojke...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.