JELENA SUBOTIĆ NAJBRŽI VASPITAČ

Izvor: Kurir, 23.Apr.2011, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JELENA SUBOTIĆ NAJBRŽI VASPITAČ

Meni deca neće pobeći! Dvostruka državna prvakinja na 100 i 200 metara, atletičarka Jelena Subotić namerava da radi u obdaništu. U intervjuu za Kurir kaže da ume sa decom i da se okružena najmlađima najbolje oseća.

Meni deca neće pobeći!

Dvostruka državna prvakinja na 100 i 200 metara, atletičarka Jelena Subotić namerava da radi u obdaništu. U intervjuu za Kurir kaže da ume sa decom i da se okružena najmlađima najbolje oseća.

* Volite >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << li decu?

- Obožavam! Po prirodi sam živac, brzo planem, ali za decu imam neograničeno strpljenje. Imam bratanca, kome sve dopuštam. Volela bih da radim u vrtiću. Mališani su veseli i hiperaktivni. Imam i iskustva u tome jer mi buduća svekrva radi u obdaništu, pa sam odlazila kod nje i znam kako je raditi s dečicom.

* Planirate li da zasnujete porodicu u skorije vreme?

- Moram da priznam da me već nerviraju pitanja tog tipa. Dobijem ospe od njih (smeh). S dečkom Borisom sam četiri godine. On je takođe sprinter, nastupa za Crnu Goru, i dobro se slažemo i razumemo. Ali, kad već pitate, odgovoriću vam. Udaću se u subotu. Biće lepa i sunčana. Venčaćemo se ili na planini, ili na moru, na svetioniku, pa da odmah uskočimo u vodu i otreznimo se.

* Naslućuje se da vas priroda privlači?

- Ne privlači me, obožavam je. Često idem s Borisom na pecanje, planinarenje, u šetnje po prirodi. Mnogo volim da putujem i da slikam prirodu.

* Jeste li mnogo proputovali?

- Evropu uzduž i popreko. Bila sam i u Aziji, a volela bih da vidim i Afriku. To je lepa strana atletike. Putujemo, družimo... Inače je veoma teško. Nema zarade, snalazimo se kako znamo i umemo. Zato i razmišljam o poslu u vrtiću. Završila sam pedijatrijsku školu i sad sam na dokvalifikaciji za vaspitača.

* Čuli smo da volite pse.

- Skupljanje pasa mi je hobi. Imamo prepametnog člana porodice Rolija, koga smo pronašli u Košutnjaku, ali i još sedam-osam njih u dvorištu koje hranimo i o kojima brinemo.

Štikle ne volim da nosim

* Sećate li se avanture od pre tri godine, kada se pobedili u trci na štiklama?

- Pitam se kako se nisam polomila. Inače ne nosim štikle i pozajmila sam jedne cipele od drugarice. Noć pred trku sanjala sam da mi puca štikla i da padam. U publici je bio moj drug, koji je sve snimao. Da sam pala, ubio bi me od zezanja. Ne bi me oprale ni Drina ni Sava.

Lična karta

Rođena: 9. jul 1984.

Mesto: Beograd

Visina: 171 cm

Težina: 60 kg

Karijera: Čukarički, Milicionar, Partizan, Sirmium, Crvena zvezda

Reprezentacija: Od 2000. junior, od 2003. godine senior. Kao mlađa juniorka učestvovala na SP, u juniorskoj konkurenciji srebro na Balkanijadi (100 metara). Dvostruka aktuelna prvakinja države na 100 i 200 metara, polufinale na Univerzijadi u istim disciplinama. Bronza na Balkanijadi na 60 metara u dvorani i na 100 metara na otvorenom. Brojne medalje u štafeti 4x100 metara.

Omiljeni film: Lajanje na zvezde, Zvezdana prašina, Hari Poter

Omiljena knjiga: Igra anđela, Zapis duše, sve od Ljiljane Habjanović-Đurović

Muzika: haus, pop, domaća zabavna... Sergej Ćetković, Marija Šerifović, Vlado Georgiev

Idoli: Nemam, vernik sam. Poštujem svačiji rad i uspeh
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.