Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2024, 12:16

Izložba o nepromišljenoj odluci: 50 godina od ukidanja subotičkog tramvaja

U aprilu 1974. godine u Subotici je prestao da saobraća tramvaj. Pola veka kasnije i dalje se postavlja pitanje da li je ta odluka bila opravdana, ali za struku dileme nema – ta odluka bila je veoma nepromišljena.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

KULTNI SUBOTIČKI TRAMVAJ Bio je stariji od niškog, novosadskog i beogradskog, muzej ovog grada želi da vrati sećanja na te davne vožnje

Izvor: Blic, 10.Apr.2024, 10:48

Prošlo je skoro pola veka od kada je aprila 1974. godine subotički tramvaj otišao u istoriju. Posle 77 godina saobraćanja, od početka svog postojanja, tramvaj je napravio poslednji krug. Još neki koji pamte malo duže mogu da pokažu ostatke šina po kojima je išao tramvaj.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.