Izgradnja kuća za migrante stigla do deklaracije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2017, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja kuća za migrante stigla do deklaracije

Na sledećoj sednici Skupštine grada Subotica pred odbornike će se naći Deklaracija protiv izgradnje kuća za migrante u Subotici u ulici 27. marta u okviru objekta Gerontološkog centra, rekla je predsednica Gradskog odbora SVM-a u Subotici Timea Horvat. Ona je izrazila nadu da će se na najavljenoj sednici raspravljati o tekstu Deklaracije i zaključci koji se donesu uputiti Vladi Srbije.

Reč je o projektu "Izgradnja stanova u zajednici za migrante" u okviru koga je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predviđena je izgradnja šest stambenih jedinica od po 44 kvadrata za migrante koji su tražioci azila, u sklopu objekata Gerontološkog centra u ulici 27. marta.

Stav SVM-a o "migrantskoj krizi" je od ranije poznat i ova partija zastupa volju 3.761 građanina koji su potpisali Peticiju da se protive izgradnji objekata za smeštaj migrantskih porodica.

U SVM-u ističu da u Deklaraciji traže da se zatvori Prihvatni centar u Subotici, da se uvaži mišljenje građana i da se rešavaju socijalni problemi građana Subotice.

Predsednica Gradskog odbora SVM-a Timea Horvat je istakla da ne bi trebalo da se naseljavaju migranti i izbeglice u Subotici. Ona je rekla da je koalicija stabilna, jer prema koalicionom sporazumu mogu da imaju različita mišljenja po određenim temama, bez narušavanja njihovog političkog odnosa.

Sednica Skupštine grada Subotica zakazana je 6. jul.

U SVM-u ističu da očekuju podršku pozicije i opozicije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Savez vojvođanskih Mađara traži zatvaranje Prihvatnog centra za migrante u Subotici

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jun.2017

Predsednica Gradskog odbora Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) u Subotici Timea Horvat izjavila je danas da je Savez Skupštini grada pdneo predlog Deklaracije o preporukama Vladi Srbije da preispita odluku o izgradnji stanova za migrantske porodice i zahtev za zatvaranje Prihvatnog centra u Subotici..."Smatramo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.