Izabrani igrači za Vip talente

Izvor: B92, 21.Mar.2011, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrani igrači za "Vip talente"

U okviru projekta „Vip talenti" odabrano je sto sedam talentovanih mladih igrača za majstorski kurs pedagoga Akademije Teatra milanske Skale u Beogradu, koji će se održati od 14. do 20. aprila u Operi Madlenianum u Zemunu.

Direktor Beogradskog festivala igre Aja Jung kazala je da je na audicijama koje su organizovane u Beogradu i Novom Sadu odabrano sto sedam igrača od 12 do 18 godina. Izabrani talenti nisu samo iz Beograda i Novog Sada, već i iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << baletskih škola u Pančevu, Subotici i Kraljevu.

„Majstorski kurs će voditi Frederik Olivieri, baletski pedagog i direktor Baletskog departmana Akademije Teatra milanske Skale i Žoselin Bose, takođe baletski pedagog Akademije Teatra milanske Skale i Konzervatorijuma za igru u Parizu", kazala je balerina i koreograf Jung, osnivač Beogradskog festivala igre, koji se ove godine održava od 3. do 18. aprila.

Festival po prvi put ove godine, u saradnji sa kompanojom VIP mobile, organizuje radionice za mlade igrače. „Svi polaznici kursa dobili su propusnice za ulazak na sve predstave predstojećeg festivala i biće uključeni u paralelne programe manifestacije", daodala je Jung.

Ona je saopštila da je cilj ovog kursa da najtalentovanijoj deci u Srbiji omogući dalje usavršavanje i usmeravanje na putu profesionalnog bavljenja umetničkom igrom.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odabrani Vip talenti

Izvor: SEEcult.org, 21.Mar.2011

Majstorski kurs pedagoga Akademije Teatra milanske Skale pohađaće 107 talentovanih mladih igrača, odabranih na audicijama koje su organizovane u Beogradu i Novom Sadu u okviru projekta “Vip talenti” osmog Beogradskog festivala igre (BDF). Kurs će biti održan od 14. do 20. aprila u Operi i teatru...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.