Italija: Đaci iz Srbije ostali bez pasoša

Izvor: Vesti-online.com, 09.Apr.2010, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Đaci iz Srbije ostali bez pasoša

Učenici iz Subotice koji se nalaze na ekskurziji po Italiji, ostali su bez 43 pasoša, izjavila je danas za Fox televiziju vodič ekskurzije Sandra Kovačić.

Ona je rekla da su, nakon što su stigli u hotel "Evropa" u Montekatiniju, kraj Firence, predali recepcionarki u ruke 43 pasoša, ali kada su jutros hteli da se odjave iz hotela i krenu dalje, čekalo ih je neprijatno iznenađenje.

Radnici Hotela u Montekatiniju rekli su za Fox da nisu odgovorni za nestanak pasoša.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Maria Stefaneli iz hotela Evropa izjavila je ovoj televiziji da su pasoši posle provere vraćeni nastavniku koji je vodio eskurziju. Učenici, nastavnici i osoblje hotela saslušani su u policiji. Vodiči su poručili roditeljima da su svi đaci dobro i da nastavljaju putovanje prema planu.

Ministarstvo inostranih poslova naložilo je srpskom konzulatu u Milanu da izda privremene putne isprave maturantima subotičke gimnazije "Svetozar Marković" koji se tamo nalaze na ekskurziji i njihov dolazak u Srbiju se očekuje večeras, rečeno je Tanjugu u MIP-u.

Nije poznato, kako se navodi, kako su učenici, u hotelu gde su odseli, ostali bez putnih isprava.

Nikola Korać, vlasnik agencije "Profis", koja je organizovala maturantsku ekskurziju, kazao je da su učenici - njih 50, sinoć uredno na hotelskoj recepciji predali pasoše, ali zaposleni rano jutros nisu mogli da ih pronađu.

Korać je lokalnim medijima u Subotici rekao da će sve vanredne troškove maturanata snositi njegova agencija.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đaci iz Subotice ostali bez pasoša

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2010

SUBOTICA - Gimanzijalcima iz Subotice pronađeni su pasoši, za koje se verovalo da su nestali u hotelu u blizini Firence, gde su se nalazili na ekskurziji...To je za našu televiziju potvrdio politički direktor u ministarstvu spoljnih poslova Borislav Stefanović...Ranije danas vodič ekskurzije Sandra...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.