Istraga zbog požara u Bačkim Vinogradima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2017, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga zbog požara u Bačkim Vinogradima

U toku je istraga o uzroku požara na imanju Šimona Ostrogonca u Bačkim Vinogradima u kome je uništeno službeno vozilo Gradske uprave u Subotici kao i hladnjača i poljoprivredna mehanizacija koja je, prema proceni vlasnika, bila vredna oko 100.000 evra.

Velika materijalna šteta posledica je požara koji je ovog vikenda izbio u ulici Ferenca Kiša broj 19 u Bačkim vinogradima, na imanju Šimona Ostrogonca, člana Gradskog veća Subotice zaduženog za poljoprivredu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Juče oko 3 sata i 30 minuta ujutro probudio me zvuk eksplozije. U prvom trenutku sam pogledao na ulicu, ali iz dnevne sobe ništa sumnjivo nisam ugledao pa sam došao do prozora odakle sam video da gori vatra u garaži. Bila je otvorena, kao što je i sada", priča Šimon Ostrogonac.

Ubrzo su na lice mesta izašli vatrogasci koji su ugasili požar i sprečili da vatra zahvati i obližnju kuću pa, srećom, niko nije povređen, a uviđaj je obavila i policija.

"Ja mislim, kako je i policija utvrdila, da je požar otpočeo od službenog vozila. Zbog čega se upalilo službeno vozilo, kažu mi inspektori i policajci, neće moći ni da se utvrdi jer je sve izgorelo i ne vide se nikakvi tragovi", objašnjava Ostrogonac.

U požaru je u potpunosti izgorelo službeno vozilo Gradske uprave u Subotici, hladnjača sa jabukama, oko hiljadu litara vina, kao i prostorija u kojoj je bila vredna poljoprivredna mehanizacija.

"Pošto se bavimo voćarstvom, moraću svu tu mehanizaciju ponovo da kupim. I hladnjaču ću morati iznova da izgradim. Verujem da za to neće biti dovoljno ni 100.000 evra jer je tu potrebna dosta vredna oprema", kaže Šimon Ostrogonac.

U toku je istraga kojom će biti utvrđen uzrok požara na imanju Šimona Ostrogonca u Bačkim vinogradima, kao i procena štete imovine koju je odnela vatrena stihija, a što je, prema rečima vlasnika imanja, njegova porodica sticala tokom proteklih 30 godina.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.