Istra Beogradu: Radovi hrvatskih umetnika u Etnografskom muzeju

Izvor: Prva.rs, 09.Mar.2014, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istra Beogradu: Radovi hrvatskih umetnika u Etnografskom muzeju

Kolektivna izložba istarskih umetnika koji žive i rade u Rovinju i drugim istarskim mestima nastavak je saradnje koja je započeta između Zavičajnog muzeja grada Rovinja i Fondacije Olje Ivanjicki, izložbom dela Olje Ivanjicki u junu 2013. u Rovinju.
Ovom prilikom, pod pokroviteljstvom Dušanke S. Subotić Homen, Etnografskog muzeja u Beogradu, Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Konzulara R. Srbije u Rijeci, Zavičajnog muzeja grada Rovinja i Zajednice Srba iz Rovinja, beogradskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << publici predstavlja se, preko slika i instalacija, 18 autora: Alen Floričić, Marija Debeljuh, Silvo Šarić, Lada Luketić, Ljiljana Vlačić, Bojan Šumonja, Tomislav Brajnović, Branko Kolarić, Slavica Marin, Nataša Belić, Dorina Vlakančić, Fulvio Juričić, Anselmo Tumpić, Vjekoslava Sošić, Jadranka Kalenić, Goran Škofić, Danilo Dučak i Nikola Ražov.
Na izložbi koja će trajati do 24. aprila predstavljeno je oko 40 radova. A o tajni svog stvaralačkog opusa koji je delimično predstavljen i u Beogradu govori jedan od organizatora i autora izložbe Nikola Ražov.
"Ciklus "La Linea" (Linija) traje u kontinuitetu već desetak godina i nastavlja se u beskonačnost. Linija u crtežu je moja likovna mantra kojom nastojim pročišćavati svoj duh i telo u procesu mog sveukupnog likovnog stvaralaštva. U svakom crtežu iz serije koji je naizgled isti ali u pitanju je samo velika sličnost, nastojim uvući promatrača u zamku da je sve isto, da bi se potrudio da malo više uđe u moje kontemplativno stanje", kaže umetnik.
 
 
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.